Prima paginăActualitate

Măsuri restrictive suplimentare în Piatra Neamț și Bicaz, din cauza creșterii numărului cazurilor COVID-19

Măsuri restrictive suplimentare în Piatra Neamț și Bicaz, din cauza creșterii numărului cazurilor COVID-19

Dimensiune text

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a adoptat vineri, 23 octombrie, o hotărâre privind instituirea unor măsuri restrictive în patru zone din județ, în urma creșterii numărului cazurilor de infecție cu noul coronavirus COVID-19, depășind în ultimele 14 zile indicele de 3 cazuri la mia de locuitori.

Conform declarațiilor prefectului județului Neamț, George Lazăr, este vorba despre municipiul Piatra Neamț, orașul Bicaz, comunele Girov și Gârcina. În aceste zone, în următoarele 14 zile toate unitățile de învățământ vor intra în scenariul roșu și vor desfășura cursuri doar în regim online, excepție făcând, pentru municipiul Piatra Neamț, creșele și centrele after-school.

Totodată, în cele patru zone, de duminică, 25 octombrie, ora 23, va fi interzisă pentru 14 zile activitatea restaurantelor, barurilor și cafenelelor în interior, inclusiv pentru prestatorii de jocuri de noroc – dar va fi permisă funcționarea teraselor. Va fi permisă funcționarea restaurantelor în regimul de catering și livrări la domiciliu. De asemenea, va fi permisă activitatea structurilor de primire turistică – hoteluri, moteluri, pensiuni etc, iar restaurantele acestora vor putea funcționa doar pentru clienții cazați aici.

Citește și:   Accident rutier la Gâdinți, un șofer sub influența alcoolului a ajuns cu mașina în șanț

„Chiar dacă avem localități care au trecut de 3 la mie (n.r. – indice de infectare COVID-19 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile) sau localități care în viitor vor trece de 3 la mie, nu mergem deodată, imediat cum s-a depășit acest indice de 3 la mie, pe închiderea totală a respectivelor localități, așa cum a fost în cazul Tașca sau Tarcău, pe zonă de carantină. Nu ne dorim aplicarea unei măsuri de lockdown nici pentru municipiul Piatra Neamț, nici pentru restul localităților, ci, gradual, vom lua măsuri pentru a încerca reducerea numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus”, a declarat prefectul George Lazăr.

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (la mia de locuitori) este vineri, conform DSP Neamț, următorul:

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0