Măsuri remediale anunțate de ISJ Neamț, după rezultatele de la simularea Evaluării naționale

HomeSocial

Măsuri remediale anunțate de ISJ Neamț, după rezultatele de la simularea Evaluării naționale

Aproximativ 56% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Neamț care au participat, la începutul acestei luni, la simularea Evaluării naționale, au avut medii peste 5, arată rezultatele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț anunțate la finalul săptămânii trecute. Simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2023 – 2024 s-a desfășurat în zilele de 5 și 6 februarie. În județul Neamț, s-au înscris 4.167 de elevi ai claselor a VIII-a, din 115 unități de învățământ cu personalitate juridică. Au fost organizate 112 centre de examen, în vederea desfășurării simulării Evaluării naționale.

Conform ISJ Neamț, la prima probă din cadrul simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024, cea de limba și literatura română, dintre cei 4.167 de elevi, au fost prezenți 4.063 de elevi, 104 elevi fiind absenți (rata de prezență a fost de 97,50%). Dintre elevii care au susținut proba de limba și literatura română, 3.011 de candidați au încheiat examenul de simulare cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), un candidat a obținut nota 10 (zece).

La a doua probă din cadrul simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024, cea de matematică, dintre cei 4.167 de elevi, au fost prezenți 4.054 de elevi, 113 elevi fiind absenți (rata de prezență a fost de 97,28%). Dintre elevii care au susținut proba de matematică, 1.551 de candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), un candidat a obținut nota 10 (zece).

Rata de prezență pentru ambele probe din cadrul simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024, a fost de 97,39%. Niciun elev nu a fost eliminat din sala de examen, la probele susținute în cadrul simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024.

„ISJ Neamț a luat măsuri imediate de remediere a rezultatelor, în urma analizării situației din flecare unitate de învățământ, astfel încât, la examenul de Evaluare națională din luna iunie 2024, rezultatele să fie semnificativ îmbunătățite. A fost elaborat Planul măsurilor ameliorative, de consiliere şi monitorizare a unităților de învățământ care au înregistrat un procent scăzut de promovabilitate, sub 50%; s-au demarat acțiuni de sprijin atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, dar şi pentru directorii unităților de învățământ care au nevoie de susținere; s-a decis formarea comisiilor alcătuite din inspectori şcolari, informaticieni, profesori metodişti pentru disciplinele matematică, limba şi literatura română, care vor aplica în teritoriu Planul de măsuri stabilit; au fost activați psihologii şcolari din fiecare unitate de învățământ, care vor oferi elevilor de clasa a VIII-a suport în vederea stimulării motivaţiei pentru învățare”, a transmis inspectorul general al ISJ Neamț, Florentina Luca Moise.

Comentarii

WORDPRESS: 0