Mașină de poliție implicată într-un accident rutier, doi polițiști au fost răniți

HomeActualitate

Mașină de poliție implicată într-un accident rutier, doi polițiști au fost răniți

Marți seară, 3 ianuarie, în jurul orei 18.20, pe DN 15, în comuna Săvinești, a avut loc un accident rutier, în care a fost implicată și o autospecială de poliție din cadrul IPJ Neamț aflată în misiune, în urma căruia doi polițiști au fost răniți.

Pompierii au înștiințați despre producerea accidentului la ora 18:21, în evenimentul rutier fiind implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială a IPJ Neamţ, în care se aflau doi polițiști. La locul accidentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț – o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD, TIM și EPA.

„Pompierii au acționat pentru scoaterea celor două cadre ale IPJ din autoturism, care au fost preluate și transportate de echipajele SMURD la UPU Piatra Neamț. De asemenea au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. „Autospeciala avea semnalele acustice și luminoase pornite. Cei doi polițiști au fost preluați de echipajele medicale și transportate la o unitate spitalicească. Aceștia sunt stabili și conștienți, fiind efectuate investigații medicale pentru stabilirea unui diagnostic”, a precizat subinspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Conform IPJ Neamț, marți, 3 ianuarie, în jurul orei 18:20, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au fost înștiințați despre producerea unui accident pe Drumul Național 15, în localitatea Săvinești, în evenimentul rutier fiind implicate un autoturism în care se aflau trei persoane și o autospecială din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în care se aflau doi polițiști.

„Autospeciala ar fi efectuat semnal luminos și acustic de oprire a unui autoturism care se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului. În momentul efectuării manevrei de întoarcere pentru a se proceda la urmărirea acestuia, autospeciala de poliție a fost acroșată de un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Podoleni. Primul autoturism și-ar fi continuat deplasarea spre municipiul Piatra Neamț, fiind efectuate activități în vederea identificării acestuia. În urma verificărilor efectuate acesta a fost identificat, fiind un tânăr de 21 de ani, din Borlești. Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Totodată, deoarece tânărul de 21 de ani, manifesta un comportament nefiresc a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Amfetamină. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante”, a mai declarat subinspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor ce au condus la producerea acestui eveniment rutier, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Foto: ISU Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0