Prima paginăSanatate

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din județul Neamț

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din județul Neamț

Dimensiune text

 

Începând de miercuri, 5 august, în spațiile publice deschise aglomerate din județul Neamț devine obligatorie purtarea măștii, o măsură pentru prevenirea răspândirii și îmbolnăvirii cu coronavirusul COVID-19, a anunțat, luni, prefectul George Lazăr, în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, care a adoptat o hotărâre în acest sens. Este vorba de spații precum piețe, târguri sau oboare, permanente sau periodice, manifestări în aer liber, la lăcașuri de cult sau ecumenice.

Prefectul a precizat că, totuși, la acest moment, nu se ia în calcul restricționarea programului teraselor de alimentație publică din județ după o anumită oră – așa cum s-a întâmplat pe litoral sau în București după ora 23.

„Începând cu data de 05 august 2020, orele 06:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume: a) pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent); b) la oficierea oricărui tip de eveniment; c) muzee şi alte obiective turistice; d) lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice. Se exceptează de la măsura prevăzută (…) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute (…) se urmăreşte de către structurile Ministerului Afacerilor Interne şi de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ”, se arată în hotărârea adoptată luni de CJSU Neamț.

Măsura vine după creșterea îngrijorătoare a numărului de noi infecții cu coronavirusul COVID-19 în județul Neamț. Săptămâna trecută au fost înregistrate nu mai puțin de 212 cazuri noi – de la 1.147 de cazuri la 27 iulie, la 1.359 de cazuri semnalate la 3 august –, valori săptămânale cu mult mai mari decât în săptămânile anterioare, când se înregistrau doar 88, respectiv 55 de cazuri noi. Și în alte județe s-au luat măsuri similare, în ultima perioadă, pe fondul creșterii accelerate a numărului de infecții.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0