Noutatea sezonului o reprezintă mărţişoarele din pastă de zahăr.
Pe lângă mărţişoarele clasice, care umplu în fiecare primăvară tarabele şi magazinele din oraş, romaşcanii îşi pot bucura apropiaţii la acest început de primăvară şi cu mărţişoare comestibile. Ghiocei, buburuze, trifoi cu patru foi, figurine mai mari sau mai mici sunt realizate din pastă de zahăr, ambalate şi decorate cu tradiţionalul şnur alb – roşu. Mărţişoarele sunt realizate de Maria David, care a urmat un curs de formare în acest domeniu, şi se găsesc de vânzare în magazinele Sabus. Un mărţişor dulce, care are avantajul că poate fi mâncat după ce şi-a îndeplinit rolul, costă, în funcţie de model şi de mărime, 3, 4, 5 sau 11 lei. „Sunt căutate, pentru că sunt altceva decât mărţişoarele obişnuite, iar termenul de valabilitate este până la sfârşitul acestui an”, a spus vânzătoarea de la raft.
Dacă mărţişoarele dulci nu sunt o alegere potrivită, magazinele au scos deja la vânzare nenumărate modele de mărţişoare obişnuite. Librăriile şi magazinele de bijuterii sunt pline de tot felul de simboluri care să aducă primăvara, la preţuri pentru toate buzunarele. Din tablă, din sticlă, din plastic, din hârtie, pene, mărgele sau din aur sau argint, preţul micilor bijuterii începe de la un leu. Valoarea maximă depinde de bugetul pe care şi-l stabileşte fiecare pentru aceste cheltuieli.
În perioada 21 februarie – 8 martie se vor comercializa mărţişoare şi în centrul oraşului, la tradiţionalele tonete ce vor fi amplasate pe strada Libertăţii, de la frizeria Femina către Casa Modei. Primăria Roman a înregistrat deja 15 cereri pentru acordarea autorizaţiei de comercizalizare stradală, din partea comercianţilor locali. Solicitările de acest tip se depun la Biroul Unic al Primăriei Roman.
Comentarii