HomeSocialEducatie

Marş antiviolenţă la „Calistrat Hogaş”

Elevii vor să atragă atenţia adulţilor asupra faptului că violenţa din şcoală îşi are rădăcinile în violenţa din familie.

Elevii de la Școala „Calistrat Hogaş” vor mărşălui pe străzile din cartierul în care se află şcoala la care învaţă, într-un marş îndreptat împotriva violenţei în mediul şcolar. Marşul reprezintă doar una dintre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului „Corigent la violenţă”, care are ca obiectiv promovarea şi însuşirea unor norme de comportament non-violent în rândul elevilor, care să asigure un climat optim desfăşurării procesului educaţional în şcoală, în perspectiva devenirii unor cetăţeni model ai societăţii. „Prin marş ne propunem să atragem atenţia adulţilor, a părinţilor, să sensibilizăm opinia publică asupra fenomenului de violenţă în şcoală, care îşi are, de fapt, rădăcinile în violenţa din familie, pentru că aşa cum sunt educaţi acasă copiii, aşa se poartă şi la şcoală”, a spus profesoara Ramona Sandu, coordonatorul proiectului.

Proiectul „Corigent la violenţă” se află deja la cea de-a doua ediţie în Școala „Calistrat Hogaş”. „Ediţia din acest an a fost demarată în luna noiembrie. Până în acest moment, am avut întâlniri cu părinţii pe tema violenţei şi am dezbătut cu aceştia diverse situaţii care apar, de la violenţa verbală până la hărţuiri , îmbrânceli sau chiar situaţii mai grave. De asemenea, am aplicat elevilor chestionare din care am aflat modul în care aceştia percep violenţa din mediul şcolar şi am realizat o expoziţie de desene cu viziunea acestora asupra fenomenului”, a spus profesoara Ramona Sandu.

În proiect sunt implicaţi atât elevi din învăţământul primar, cât şi elevi de gimnaziu.

Comentarii

WORDPRESS: 0