Prima paginăSport

Marian Prăjescu şi Magdalena Caia, laureaţii anului 2013 la Clubul Atletic Roman

Dimensiune text

Marian Prăjescu

Marian Prăjescu

Premianţii anului 2013 la Clubul Atletic Roman sunt fetele de la lupte şi atleţii, ocupanţi ai primelor 12 locuri în clasamentul primilor zece alcătuit de Traian Macovei, directorul clubului. Marian Prăjescu, cel mai bun jucător de tenis de câmp al grupării sportive romaşcane, a luat premiul special şi Cupa, singura acordată.

Marian Prăjescu a luptat cu atletismul şi este numărul 1, în tenis, la Clubul Atletic Roman, în 2013. A fost desemnat de către directorul clubului, Traian Macovei drept cel mai bun dintre sportivii care sunt legitimaţi la gruparea pe care o conduce. „Mulţumesc antrenorilor de la lupte, atletism şi, nu în ultimul rând, tenis. Premiul cel mare, cel special, va fi acordat lui Marian Prăjescu, revelaţia acestui an. Copiii de la tenis ai antrenorului Ioan Isciuc au luat 59 de medalii la turnee interne şi internaţionale”, a spus Traian Macovei, în momentul în care îl premia pe Marian. „Sunt 63 de medalii. Am mai luat încă patru, acum, la Cupa Roman Muşat”, a corectat Ioan Isciuc, la festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la Clubul Atletic, cea care a avut loc vineri, 20 decembrie.

Magdalena Caia

Magdalena Caia

Liderul incontestabil al echipei de tenis de la Clubul Atletic este Marian Prăjescu, sportiv care a împlinit 14 ani în primăvară şi care s-a detaşat prin rezultatele mari obţinute la turnee internaţionale. La ora actuală, Prăjescu este clasat pe poziţia a 27-a la grupa 14 ani în clasamentul Tennis Europe al juniorilor. El figurează pe poziţia 150 şi la categoria 16 ani, în clasamentul european. În ierarhia Federaţiei Române de Tenis, Marian a încheiat pe locul al cincilea în ţară conturile la grupa 14 ani şi deja este pe locul al 14-lea la categoria superioară, 16 ani. Aceste clasări pe poziţii superioare se datorează, în primul rând, punctajelor realizate în competiţiile internaţionale. La trei dintre acestea s-a clasat pe primul loc, de două ori în Bucureşti, în februarie şi mai – Campionatele Internaţionale ale României şi Trofeul Dr. Oetker – şi încă o dată la Câmpina, în august. În alte şase turnee de acelaşi gen, Prăjescu s-a clasat pe locul al treilea.

Ancuţa Condurat

Ancuţa Condurat

Premianţii anului 2013 la Clubul Atletic Roman

Directorul Traian Macovei a alcătuit clasamentul celor mai buni sportivi de la clubul pe care-l conduce pe baza grilei de punctaj stabilită la nivel naţional la federaţiile de specialitate, în conformitate cu punctajele internaţionale. Astfel, de la clubul romaşcan, sportivii cu cele mai multe puncte sunt cei de la lupte şi de la atletism, antrenorul anului fiind emeritul Dumitru Artene, urmat de Carmen Iederan. În topul sportivilor de la Clubul Atletic, George Zaharia este singurul dintre sportivi care-l are ca antrenor pe Ioan Ciortan.

Clasamentul sportivilor de la Clubul Atletic în 2013:

1. Magdalena Caia (lupte) / 73,5 puncte

2. Ancuţa Condurat (lupte) / 50,5 puncte

3. Elena Țocu (lupte) / 31 puncte

4. Florin Asmarandei (atletism) / 28 puncte

5. George Zaharia (atletism) / 27 puncte

6. Mihaela Asmarandei (atletism) / 25 puncte

7. Maria Stratulat (lupte) / 24 puncte

8. Ionela Condurat (lupte) / 13,5 puncte

9. Cosmin Cârlig (atletism) / 8 puncte

9. Cosmin Ghiroagă (atletism) / 8 puncte

11. Mihaela Obreja (lupte) / 7 puncte

11. Anca Petrea (lupte) / 7 puncte

Alţi 20 de sportivi au fost premiaţi la categoria „speranţe”, tot pe baza sistemului de punctaj, lider în clasamentul antrenorilor fiind Iulian Corugă, urmat de Ioan Isciuc (tenis).

Clasament Speranţe: 1. Raluca Vrabie (atletism), 2. Veronica Dorcu (lupte), 3. Ramona Caia (lupte), 4. Andrei Mărieş (atletism), 5. Rebeca Bontaş (atletism), 6. Radu Furdui (lupte), 7. Paul Pleşca (atletism), 8. Adelina Boca (lupte), 9. Alexandra Calistru (atletism), 10. Mădălin Oprea (atletism), 11. Matei Băncescu (tenis), 12. Petru Doboş (tenis), 13. Alexandra Fîrţescu (tenis), 14. Mihai Călin (tenis), 15. Cosmin Nanu (tenis), 16. Dan Nanu (tenis), 17. Mălin Tamaş (orientare sportivă), 18. Otilia Calfa (atletism), 19. Mădălina Ciurdea (atletism), 20. David Ciuraru (atletism).

Florin Asmarandei

Florin Asmarandei

62 de medalii, fără cele de la tenis

„Aceşti copii care au luat 62 de medalii, la campionate naţionale, sunt şi trebuie să fie exemplu pentru ceilalţi. Moş Crăciun va veni pentru toţi. Țin să mulţumesc antrenorilor de la lupte şi de la atletism, de la tenis. Mulţumesc şi copiilor, în primul rând, pentru eforturile depuse şi pentru rezultatele obţinute. Tuturor copiilor le doresc un sfârşit de an cu multe bucurii, alături de părinţii lor. Colegilor mei le doresc ce este mai bine. La mulţi ani!”, a afirmat Traian Macovei.

Toţi sportivii menţionaţi mai sus au primit de la Moş Crăciun câte un cadou. Prăjescu a luat Cupa şi diploma pentru cel mai bun sportiv al clubului în 2013. S-au găsit şi bani cu care clubul i-a răsplătit, în măsura posibilităţilor, pe cei mai buni reprezentanţi ai săi în acest an, premiile coborând de la 500 de lei, cel mare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0