HomeSport

Marian Prăjescu a jucat, în calificări, la turneul de 15.000 de dolari de la Focşani

Romaşcanul a pierdut ultimul meci înainte de intrarea pe tabloul principal.

Ocupant al locului 143 la seniori, în România, romaşcanul Marian Petre Prăjescu, sportiv care a împlinit 16 ani în acest an, în februarie, a participat la turneul Romania F7 Futures de la Focşani. Competiţia, una internaţională, din cadrul ITF (International Tennis Federation) Pro Circuit, cu premii totale de 15.000 de dolari, este în desfăşurare până pe 5 iulie. Marian nu mai este un novice în concursurile seniorilor, nefiind la prima sa participare la o asemenea competiţie, dar nici în posesia punctelor necesare care să-i dea dreptul să acceadă pe tabloul principal, direct. A fost aproape de a ajunge printre sportivii de pe tabloul principal. A pierdut ultimul meci din calificări, dar trebuie ţinut cont şi că în concurs sunt înscrişi sportivi mai în vârstă şi cu mai multă experienţă.

Rămân rezultatele care îl scot în evidenţă pe Marian, inclusiv la turneul de la Focşani. În primul tur al calificărilor, Prăjescu, sportiv legitimat la SCM Bacău, l-a învins cu 7-5, 6-1 pe elveţianul Maxime de Montfalcon. În turul următor, romaşcanul a trecut de conaţionalul Răzvan Marius Codescu, scor 7-5, 6-4. Pentru a ajunge pe tabloul principal, Prăjescu trebuia să câştige partida cu Vadym Rusu, tenisman din Ucraina, favorit numărul 3 la accederea în faza amintită. Marian a pierdut meciul, în două seturi, 4-6, 2-6, ratând, astfel, încă o şansă de a promova pe tabloul principal al unui turneu ITF. În mai, Prăjescu s-a oprit tot în turul al treilea al calificărilor la turneul Futures 4 de la Bacău, tot cu premii totale de 15.000 de dolari, învins fiind de băcăuanul Dragoş Ignat, fost elev al antrenorului Eugen Lupeş, cel care se ocupă şi de pregătirea lui Marian cât timp romaşcanul este în Bacău.

În urmă cu o lună, Marian Petre Prăjescu, sportiv pregătit de antrenorul Ioan Isciuc, în Roman, s-a calificat pe tabloul principal al turneului „Head Cup” de la Chişinău, concurs din cadrul circuitului ITF, unul rezervat sportivilor cu vârstă până în 18 ani. Marian a reuşit să treacă de calificări la turneul la care au participat jucători din România, Rusia, Germania, Franţa, Ucraina, Republica Moldova, Israel, Cehia şi Italia.

Comentarii

WORDPRESS: 0