Maria Lucia Hohan își prezintă la Paris colecția de rochii din acest sezon

HomeAdvertorial

Maria Lucia Hohan își prezintă la Paris colecția de rochii din acest sezon

Pe lângă săptămânile modei de la New York, Milano și Londra, Săptămâna Modei de la Paris este unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei. Capitala Franței prinde viață pe măsură ce renumitele case de modă își prezintă colecțiile pentru sezonul următor în cadrul unor prezentări grandioase pe podiumurile din oraș.

Prezentările Maria Lucia Hohan (MLH) din cadrul Săptămânii Modei de la Paris sunt în general private, într-un cadru restrâns și foarte personalizat, în propriul showroom dintr-o zonă istorică din centrul Parisului. Brandul preferă să creeze o experiență unică de buying pentru clienți, mult mai agreabilă și relaxată decât vizita impersonală într-un cadru public, deschizând porțile unei oaze cochete și liniștite în inima orașului.

Maria Lucia Hohan și-a fondat brandul de îmbrăcăminte pentru femei în 2003. Grație viziunii inovatoare a creatoarei românce, MLH a devenit unul dintre cele mai căutate branduri de lux din lume. Celebrități de top precum Beyoncé, Taylor Swift și Emily Ratajkowski au purtat piese MLH la evenimentele de la Hollywood și pe coperta unor reviste prestigioase.

Cum își prezintă majoritatea brandurilor creațiile la Săptămâna Modei de la Paris

Experții din lumea modei știu că există mai multe Săptămâni ale Modei la Paris pe parcursul anului. Printre acestea se numără și două săptămâni ale modei anuale dedicate ținutelor pentru femei (de obicei, la sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie și la sfârșitul lunii septembrie/începutul lunii octombrie) și două pentru ținutele pentru bărbați (de obicei, în ianuarie și iunie). Totodată, există alte două săptămâni de modă anuale „Haute Couture”, în ianuarie și iulie.

Aceste evenimente de o săptămână permit brandurilor, designerilor și stiliștilor să prezinte publicului următoarele colecții de modă și să își promoveze produsele în fața cumpărătorilor.

Cele mai mari nume din lumea modei – branduri de lux precum Chanel, Dior și Gucci – își etalează noile ținute în cadrul unor prezentări importante. Defilările au loc adesea în spații grandioase și spațioase și, uneori, sunt însoțite de momente teatrale și muzică live. Un public numeros se adună pentru a admira modelele care prezintă cele mai noi tendințe pe podium.

Brandurile de dimensiuni medii sau emergente – adesea reprezentate de o agenție – tind să participe la prezentările în comun. Spectacolele mixte permit brandurilor care nu sunt suficient de mari pentru a acoperi costurile unui eveniment privat să își prezinte colecțiile în cadrul Săptămânilor Modei de la Paris. Prezentările multibrand au loc adesea într-o singură locație și reunesc mărci din mai multe săli sau etaje.

Locația exclusivistă Maria Lucia Hohan de la Săptămâna Modei de la Paris

MLH are o abordare diferită în ceea ce privește promovarea la Săptămâna Modei de la Paris, îndepărtându-se de zgomotul și de agitația spectacolelor publice. Brandul își prezintă cele mai recente creații într-o casă privată, în apropiere de Arcul de Triumf și de Palatul Élysée, chiar lângă Champs-Élysées.

Casa se află în arondismentul 8, un cartier elegant, în apropiere de Parc Monceau, una dintre cele mai romantice și elegante grădini din oraș. Persoanele care vizitează acest cartier de lux vor descoperi conace somptuoase, muzee și buticuri de modă de lux.

Din exterior, casa arată ca un castel. Pășind în interior, oaspeții descoperă un conac de la începutul secolului al XIX-lea, cu mai multe etaje.

Aici nu există un podium formal: Fotomodelele prezintă articolele MLH în cele trei sufragerii superbe ale conacului. Aceste încăperi au mobilier antic și fotolii confortabile, iar opere de artă ale lui Picasso îmbracă pereții. MLH a organizat evenimente în aceeași locație timp de mai mulți ani.

O amprentă personală la prezentările Maria Lucia Hohan de la Săptămâna Modei de la Paris

Săptămâna Modei de la Paris poate fi o perioadă stresantă pentru cumpărători.Aceștia sunt mereu în grabă, alergând de la un eveniment la altul, fără să aibă prea mult timp pentru odihnă și recreere. Din acest motiv, oaspeții MLH se pot bucura de atmosfera familială și intimă a vilei. Acest loc le oferă o pauză reconfortantă de la agitația evenimentelor obișnuite din programul lor încărcat.

Prezentarea MLH oferă cumpărătorilor ocazia să se detașeze pentru o oră sau două de ritmul alert al săptămânii. Brandul îi încurajează pe aceștia să se relaxeze cu o cafea sau un pahar de prosecco și să se simtă în largul lor într-o ambianță primitoare.

MLH a dobândit un renume pentru modelele sale luxoase, feminine și pentru farmecul lor atemporal. Rochiile brandului încorporează țesături delicate, siluete fluide și detalii complexe. În mod analog, eleganța relaxată a unui castel parizian devine locația potrivită pentru spectacolul acestui brand.

Rezultatul este o experiență personalizată, de tip boutique, în care cumpărătorii pot admira modelele MLH într-un cadru intim. Evenimentul MLH contrastează puternic cu prezentările mai mari sau cu experiențele oferite de multe alte branduri în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

Previzualizarea creațiilor Maria Lucia Hohan din pre-sezonul de primăvară 2024

Cea mai recentă prezentare a MLH la castelul din Paris a avut loc cu ocazia ediției Paris Fashion Week de la sfârșitul lunii iunie 2023. Brandul și-a dezvăluit colecția pentru sezonul de dinaintea primăverii 2024, inclusiv costume de baie senzuale și rochii în culori metalizate strălucitoare și irizante.

Paleta de culori pentru rochii a inclus roșu, roz, mov și nuanțe neutre bogate. Rochiile din muselină de mătase mov au avut variații interesante, de la „orhidee”, o nuanță liliachie de vis, până la „flacără”, un magenta uimitor, metalizat, cu nuanțe de piersică și violet intens. În plus, au existat și rochii în verde „lime” și „sunshine”, un galben luminos și proaspăt.

De asemenea, spectacolul a dezvăluit o colecție de rochii albe care se vor alătura în curând colecției de rochii de mireasă MLH. Pliurile sofisticate, volanele și drapajele din muselină de mătase prețioasă și tul de mătase au caracterizat rochiile angelice.

Elegantele camere de zi ale reședinței au constituit fundalul pentru apariția acestor creații opulente. În loc să pășească pe un podium, modelele au plutit pe lângă pereții albaștri pal cu muluri franțuzești albe. Acestea au făcut o pauză în fața balcoanelor cu ferestre mari, care dezvăluie priveliști romantice ale străzii.

În tot acest timp, cumpărătorii s-au relaxat și s-au bucurat de atmosfera unei experiențe de modă de tip boutique, în inima Parisului. Asemănător rochiilor Maria Lucia Hohan, evenimentele sale de la Săptămâna Modei de la Paris au o anumită doză de magie.

Despre Maria Lucia Hohan

Cu designuri apreciate de către unele dintre cele mai influente femei din lume, Maria Lucia Hohan a devenit unul dintre cei mai importanți designeri de modă. Rochiile ei împodobesc covoarele roșii la numeroase evenimente prestigioase. De asemenea, creațiile MLH apar pe coperțile revistelor, în editorialele și campaniile publicitare ale unor branduri deținute de celebrități.

Pregătindu-se inițial pentru o carieră de designer de interior, Maria Lucia Hohan s-a simțit atrasă mai mult de modă.Astfel, a absolvit o școală prestigioasă din Paris cu un master în design textil. Pasiunea ei profundă pentru țesături s-a transformat într-o afacere înfloritoare și a devenit semnătura ei. Modelele MLH prezintă țesături de mătase în culori rafinate, alese cu meticulozitate și vopsite la comandă pentru fiecare sezon.

Motivată de visul de a crea un nou tip de rochie – una proaspătă, simplă și sofisticată – Maria Lucia Hohan a creat un stil luxos și feminin care a depășit limitele clasice ale rochiilor de bal de absolvire și ale ținutelor de mireasă. Modelele ei încorporează adesea elemente ale meșteșugului tradițional românesc, precum dantela și broderiile realizate manual.

Inspirația Mariei Lucia Hohan pentru modelele sale vine de la „femeile care doresc să transcendă tendințele”. Rochiile ei sunt „declarații de putere și sensibilitate” și se adresează femeilor cu diverse tipuri de corp, de diferite vârste și din variate culturi.

Comentarii

WORDPRESS: 0