Prima paginăSanatate

Mansardă şi ascensor la Spitalul de Psihiatrie

Dimensiune text

În planul de dezvoltare a Spitalului de Psihiatrie Roman este  prevăzută mansardarea spitalului, construirea unui lift pentru pacienţii cu dizabilităţi și certificarea blocului alimentar privind siguranţa alimentelor. 

Planurile de dezvoltare, în 2015 şi 2016, pentru Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman, cuprind obiective pe care conducerea doreşte să le îndeplinească pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite şi pentru a creşte gradul de confort al pacienţilor.

Conform „Strategiei de dezvoltare pentru anul 2014 şi estimat pentru 2015-2016”, mai întâi au fost identificate problemele critice ale spitalului. Printre acestea se numără personalul insuficient, limitarea numărului de externări la nivelul celui contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ – care poate avea ca efect nedorit acumularea de datorii -, dotarea insuficientă cu echipamente profesionale, lipsa proiectelor europene, prezenţa infiltraţiilor la acoperiş sau reţeaua electrică necorespunzătoare solicitărilor.

Pentru a acoperi aceste neajunsuri, au fost stabilite priorităţi pe termen scurt şi mediu. Pe lângă obiectivele permanente, cum ar fi îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei actului medical, atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea spitalului, îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă şi de calitate a serviciilor, îmbunătăţirea sistemului de internări, a managementului de achiziţii publice şi a managementului resurselor umane, pentru anul 2015 au fost stabilite ca obiective angajarea de personal şi înlocuirea acoperişului existent cu şarpantă şi învelitoare din tablă.

Pentru anul 2016, conducerea spitalului doreşte să obţină certificarea ISO 22000 pentru blocul alimentar (standard internaţional elaborat pentru a certifica siguranţa alimentară), să realizeze mansardarea spitalului, să construiască un ascensor pentru pacienţii cu dizabilităţi şi să execute lucrări de consolidare a coşului de fum.

COMENTARII

WORDPRESS: 0