Prima paginăPolitica

„Mândria mea personală şi a echipei pe care o conduc a fost aceea că putem merge cu fruntea sus în faţa romaşcanilor”

Dimensiune text

Aprecierea aparţine fostului şi actualului preşedinte al PDL Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu. În mare parte, echipa PDL Roman este aceeaşi. PDL Roman are peste 3.500 de membri.

Joi seară, în faţa a peste 200 de persoane, Laurenţiu Dan Leoreanu a cerut, pentru încă patru ani, încrederea membrilor PDL Roman. Preşedintele PDL Roman a fost singurul candidat pentru această funcţie, dar discursul său, care a durat mai bine de 15 minute, a fost cuprinzător și convingător.

Laurenţiu Dan Leoreanu a prezentat în faţa delegaţilor un raport de activitate a ultimilor ani, din care nu au lipsit rezultatele alegerilor locale şi parlamentare, dar şi alte reuşite. „Periodic, preşedintele PDL Roman şi membrii Biroului Permanent Local au avut întâlniri în cartiere cu preşedinţii organizaţiilor secţiilor de votare, pentru a identifica şi soluţiona, în măsura în care a fost posibil, problemele existente în fiecare zonă. Eu cred că PDL, la Roman, a dovedit că este o adevărată familie, în interesul comunităţii. Aş vrea să mulţumesc pentru susţinere: ar trebui să încep cu familia personală, cu familia politică şi cu marea familie romaşcană. Dar cred că-i suficient să mulţumesc ultimei, pentru că este un şir de incluziuni. Romanul este, la nivel naţional, un fief PDL. Eu zic că am purtat cu cinste drapelul luptei, atât politice, cât şi în administraţie. Mândria mea personală şi a echipei pe care o conduc a fost aceea că putem merge cu fruntea sus în faţa romaşcanilor. Eu cred că nu am intrat în demagogia oamenilor politici, în general, ci ne-am respectat cuvântul. În 2008, când am candidat pentru prima dată, am făcut mai multe promisiuni, dar cele mai importante au fost microhidrocentrala, centrul istoric şi înfiinţarea unui centru rezidenţial pentru persoane vârstnice. Toate trei sunt realizate”, le-a transmit Laurenţiu Dan Leoreanu celor prezenţi.pdl2

Acesta a continuat cu lista realizărilor din ultimii cinci ani şi cu proiecte de viitor, apoi i-a predat microfonul unuia dintre invitaţii Consiliului de Coordonare Local. „Îmi este foarte greu să vorbesc după domnul primar, cred că faptele dumnealui fac mai mult decât o mie de cuvinte de-ale mele. PDL Roman este una dintre cele mai performante organizaţii din ţară, fiind pe primul loc la municipii din cadrul PDL. Tot mai mulţi membri ai PDL au început să regrete că acest partid s-a distanţat de cel ce reprezintă cel mai puternic om de dreapta din România, preşedintele Traian Băsescu. Pentru că, în timp ce noi stagnăm, iar în unele regiuni am început să scădem în sondaje, preşedintele Băsescu are o ascensiune destul de rapidă. De asemenea, membri ai PDL îşi doresc o reuniune a dreptei. Părerea mea este că toate partidele de dreapta ar trebui să fuzioneze, să creăm un partid de dreapta care să poată lupta împotriva PSD-ului, în special, să avem o listă comună la alegerile europarlamentare, să avem un singur candidat, să avem un singur candidat la preşedenţie. Și vă garantez că, dacă noi vom face acest lucru, sigur vom fi câştigători”, a spus Florin Secară, deputat de Vrancea. Parlamentarul a fost mesagerul Elenei Udrea, deputatul de Roman şi Ion Creangă, care este în străinătate.

pdl3Ideea unei drepte puternice a fost continuată şi de secretarul general al PDL Neamţ. „În judeţul Neamţ, Partidul Mişcarea Populară este format din oameni tineri, cu şcoală, m-am ocupat de ei şi i-am ajutat, că altfel nu se poate construi dreapta care să fie frate politic, la nivel european, cu PPE, partidul care conduce Europa. Dacă nu ştim să jucăm politic, suntem fraieri. Fondurile europene nu vin că le e drag de mine sau de alţii”, a afirmat Adrian Cărăbeţ, secretarul general al PDL Neamţ.

După discursuri s-a trecut la vot. Laurenţiu Dan Leoreanu a fost reconfirmat în fruntea PDL Roman cu 216 voturi din 217 exprimate; şi trezorierul organizaţiei, Emanuela Popiţan, a fost realeasă cu acelaşi număr de voturi.

Cei opt vicepreşedinţi sunt Leonard Achiriloaei, Lucian Pascariu, Petrică Căpraru, Marcel Benchea, Daniel Petrea, Aldo Pellegrini, Daniel Petru Farcaşi şi Bogdan Andrieş, iar cei zece secretari executivi sunt Neculai Iftimie, Aurelian Jora, Cătălina Pălăncianu, Ionuţ Pricope, Mihaela Tanovici, Vasile Murăriţa, George Bălan, Constantin Damaschin, Mihai Armanu şi Cristian Toader.

Singurul vot pe care Laurenţiu Dan Leoreanu l-a primit împotrivă a fost chiar din partea unuia dintre vicepreşedinţi. „Eu am votat împotrivă. Am făcut acest lucru pentru a salva democraţia”, a confirmat Aldo Pellegrini, recunoscând că votul negativ a fost discutat înainte cu ceilalţi participanţi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0