Managerul Spitalului Roman, medicul Maria Andrici: „Nu am ezitat nicio secundă să îmi doresc imunizarea”

HomeSanatate

Managerul Spitalului Roman, medicul Maria Andrici: „Nu am ezitat nicio secundă să îmi doresc imunizarea”

La Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman, în prima zi a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, luni, 4 ianuarie, s-au vaccinat 35 de cadre medicale.

La nivelul instituției sanitare a fost înființat un centru de vaccinare în spațiul Compartimentului de Îngrijiri Paliative. A fost ales acest spațiu deoarece este separat de alte sectoare ale spitalului și are circuit propriu. Luni, în jurul orei 11.00, au ajuns la SMU Roman primele 350 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. La ora 11.45, a fost vaccinat primul medic, salariat al spitalului. În total, luni, au fost imunizate 35 de cadre medicale romașcane. Nu au fost înregistrate reacții post vaccinare, au precizat reprezentanții SMU Roman.

Pe Platforma ROVACCINARE, pentru ziua de marți, 5 ianuarie, s-au programat 65 de cadre medicale la centrul de vaccinare de la SMU Roman. Între acestea s-a numărat și managerul SMU Roman, medicul Maria Andrici.

„În momentul în care am auzit că noi, cadrele medicale, avem privilegiul de a fi primele vaccinate, nu am ezitat nici măcar o secundă să îmi doresc imunizarea. În această dimineață, la ora 8.30, m-am vaccinat. Nu m-a durut deloc! E cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut. Fiind în prima linie, încă din luna martie, am fost alături de pacienți în cele mai grele momente provocate de virusul SARS-CoV-2 și tocmai, pentru că sunt conștientă de gravitatea situației, vă sfătuiesc să nu ezitați să vă vaccinați. Împreună, putem pune punct acestei pandemii”, a declarat managerul SMU Roman, medicul Maria Andrici.

Programul de vaccinare pentru primul rapel administrat la centrul de vaccinare SMU Roman este de 12 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID, în această perioadă se pot programa pentru vaccinare persoane care se încadrează în etapa 1, respectiv lucrători din domeniile sănătate și social.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0