Prima paginăRomanSanatate

Managerul Spitalului Roman doreşte să-şi continue misiunea

Dimensiune text

Medicul Maria Andrici, actualul manager interimar al Spitalului Roman, afirmă că doreşte să ocupe, în continuare, această funcţie, după ce îi va expira mandatul de interimat de trei luni.

După aproximativ trei luni de când se află la conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, medicul ortoped Maria Andrici susţine că s-a acomodat cu responsabilităţile pe care le presupune ocuparea acestei funcţii şi că doreşte să se înscrie la examenul care va fi organizat pentru postul de manager general.

„Din acest motiv am şi acceptat acest post, pentru a da şi un examen pentru ocuparea lui, nu doar să văd ce presupune, fără a-mi dori să merg mai departe. În mod clar mă voi înscrie la examenul pentru funcţia de manager. În ceea ce priveşte activitatea, nu se poate compara activitatea managerială cu cea de pe secţie. Acolo este vorba despre lucrul cu pacienţii, pe când pe partea de administrativ este cu totul diferit, dar, cu ajutorul colegilor, reuşesc să fac faţă. Mai sunt, încă, multe de învăţat”, susţine managerul Spitalului Roman.

Ceilalţi membri ai echipei de conducere a spitalului afirmă că au o bună colaborare cu medicul Maria Andrici şi că aceasta a avut numai rezultate bune de când ocupă funcţia de manager general interimar.

„Doamna manager s-a acomodat foarte repede şi foarte bine. Din punctul meu de vedere, avem o colaborare bună şi constructivă. Şi rezultatele se văd, iar de aceea sperăm ca şi pe mai departe să formăm o echipă şi să realizăm ceea ce ne-am propus. Obiectivul nostru principal este asigurarea unor servicii de calitate pentru toţi pacienţii spitalului nostru”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul financiar al unităţii sanitare.

22 octombrie a fost prima zi în care medicul ortoped Maria Andrici a început să lucreze ca manager general interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, numirea fiind făcută de primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu. Acesta era nevoit să numească un nou manager, după ce mandatul pe trei luni al medicului radiolog Oana Onu expirase pe 21 octombrie. Înainte de a veni să lucreze la Spitalul Municipal Roman, la secţia Ortopedie şi Traumatologie, în urmă cu aproximativ cinci ani, medicul Maria Andrici a lucrat la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.

Medicul Maria Andrici este al treilea director general pe care Spitalul Roman l-a avut în ultimul an. În primele şase luni ale anului 2015, spitalul a fost condus de medicul radiolog Mihaela Banu, care a avut două mandate de manager interimar. În vara anului 2015, postul de manager general a fost scos la concurs, însă medicul Mihaela Banu nu s-a înscris la examen, motiv pentru care a fost numit un nou manager interimar, respectiv medicul Oana Onu, care a condus spitalul în perioada 21 iulie – 21 octombrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0