HomeSanatate

Mai puține internări, mai multe medicamente

Potrivit unui raport întocmit de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, în primele cinci luni ale acestui an, la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-au internat 10.157 de pacienți. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, la spital s-au înregistrat 12.897 de internări, însă cheltuielile cu medicamente au fost mai mici.

 

Astfel, dacă în primele cinci luni ale anului trecut spitalul a alocat 1,4 milioane de lei pentru medicamente și materiale sanitare, anul acesta suma a crescut la 1,5 milioane. Acest lucru s-a reflectat și în cheltuielile făcute cu fiecare pacient. Dacă anul trecut, pentru un pacient s-au cheltuit, în medie, 110 lei, anul acesta pentru un bolnav s-au alocat 140 de lei.

Internările au fost mai puține ca anul trecut, pentru că sîntem limitați, prin contractul de finanțare, să nu depășim un anumit număr de internări. În schimb, în ceea ce privește cheltuielile cu medicamente, a fost decizia noastră să majorăm fondurile, pentru ca spitalul să fie foarte bine aprovizionat. Am majorat din nou bugetul alocat acestui capitol, astfel că, acum, pentru medicamente și materiale sanitare ne apropiem de 300.000 de lei lunar„, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0