Prima paginăSanatate

Mai puține concedii medicale, de teamă să nu-și piardă locul de muncă

Dimensiune text

Spre deosebire de anii trecuți, sumele plătite către angajatori pentru concediile medicale ale angajaților din județ sînt în scădere vizibilă, una din explicații fiind aceea că angajații se tem pentru siguranța locului de muncă.

 

 

Anul trecut, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a plătit către angajatori 4,8 milioane de lei. Această sumă reprezintă contravaloarea concediilor medicale ale angajaților din județ. De asemenea, persoanele fizice au cerut 146.549 de lei, sume reprezentînd zilele de concediu medicale.

Spre deosebire de anii trecuți, sumele sînt în scădere vizibilă, una din explicații fiind aceea că angajații se tem pentru siguranța locului de muncă.
Astfel, în 2010, CAS Neamț a plătit angajatorilor peste 7,8 milioane de lei la capitolul concedii medicale, în vreme ce persoanele fizice au primit 218.000 lei.
După cum se vede, sumele sînt în scădere serioasă. Acest lucru se datorează faptului că au fost mai multe controale, iar medicii au înțeles că nu pot prescrie concedii medicale oricui și oricum. În plus, unii angajați renunță la concediul medical, pentru că se gîndesc la faptul că patronul sau angajatorul ar putea să le găsească înlocuitori și, astfel, și-ar pierde locul de muncă„, a declarat jurist Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0