HomeSanatate

Mai mulți bani pentru medicii specialiști

Ministerul Sănătății a anunțat că bugetul pentru finanțarea ambulatoriilor de specialitate și a spitalizării de zi va crește în 2013 cu 50%, pentru descurajarea internărilor fictive.

 

 

Prin această măsură se urmărește reechilibrarea internărilor în spitale, a serviciilor care se efectuează de către spitale și descurajarea internărilor fictive. În acest fel, costurile se diminuează, iar spitalele se pot încadra în bugetul stabilit.
Pacienții care vor ajunge în centrele de primire urgențe și care nu reprezintă urgențe vor fi redirecționați la cabinetele din ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalelor, pentru a fi consultați. Medicii vor decide dacă este cazul de internare de zi, iar dacă este vorba de internare continuă vor transfera pacientul la centrele de primire urgențe.

Medicul Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman declara, la sfârșitul anului trecut, că numai 30% din numărul de prezentări din Centrul de Primire Urgențe reprezintă urgențe reale, iar activitatea cadrelor medicale este îngreunată de pacienți care vor prioritate la tratament, deși nu au afecțiuni grave.

Comentarii

WORDPRESS: 0