Prima paginăActualitateRoman

Mai multe camere de supraveghere stradală

Dimensiune text

Primăria va extinde sistemul „big brother”. Banii provin dintr-o rectificare bugetară de peste 500.000 de lei. 

Peste 500.000 de lei se vor cheltui, prin rectificare bugetară, pentru realizarea mai multor obiective ale administraţiei publice locale. Banii provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, din vânzarea unor imobile şi dintr-o sponsorizare. Cea mai mare sumă – 389.692,89 lei – vine de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi reprezintă bani opriţi pentru suspiciuni de nereguli la executarea lucrărilor de la cantina socială. Iniţial, banii au fost opriţi de Minister, dar Primăria Roman a mers în instanţă şi a câştigat recuperarea sumei. Alţi 110.000 de lei provin din vânzarea unor terenuri ce au aparţinut domeniului privat al municipiului Roman, iar 5.000 de lei provin dintr-o sponsorizare. În total, suma de 506.000 de lei se va împărţi pentru realizarea a şapte obiective. Conform proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară, 4.870 de lei se vor aloca pentru achiziţionarea unei autoutiliare cu cinci locuri, iar 27.000 de lei se vor da pentru lucrări la Grădiniţa nr. 2.

Alţi 372.000 de lei vor fi alocaţi pentru ştrandul municipal. Mai exact, cu 86.000 de lei se va achiziţiona sistemul de acces în ştrand tip turnichet (n. red. – bare în cruce instalate la intrarea în parcuri, stadioane etc., care se rotesc, permiţând trecerea câte unei singure persoane), alţi 38.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru sistemul de supraveghere video şi pentru sonorizare, iar 248.000 de lei se vor adăuga la suma alocată deja, de 1.900.000 de lei, pentru realizarea lucrărilor din zona de picnic.

Alte investiţii pe care intenţionează să le realizeze administraţia locală se referă la cumpărarea celor trei apartamente din fostul bloc cu bulină, de pe bulevardul Roman Muşat – suma alocată se ridică la 121.000 de lei – şi la extinderea sistemului „big brother” – 45.000 de lei. „Vom extinde sistemul de supraveghere video stradală în zone cu indicatori criminogeni ridicaţi. Ne vom axa, de această dată, pe partea de est a oraşului, pentru că partea de vest şi centrul sunt acoperite. Vom monta camere de supraveghere în zona străzilor Banatului, Aleea Revoluţiei, Spiru Haret, bulevardul Republicii şi Olteniei”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0