Prima paginăActualitate

Măcelării în neregulă

Dimensiune text

În perioada sărbătorilor de iarnă, inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Neamț au controlat zeci de agenți economici, pentru a vedea dacă respectă normele de igienă.

 

 

Au fost inspectate 46 de unități, printre care piețe agroalimentare, măcelării, magazine alimentare, restaurante, brutării, pizzerii, depozite alimentare și laboratoare de patiserie.
„În timpul controalelor s-a constatat că unele unități de procesare a produselor de origine animală nu respectă cerințele de igienă a spațiilor și utilajelor, resturile de tranșare erau depozitate necorespunzător, carnea și organele nu erau separate corespunzător sau erau manipulate în condiții neigienice„, a precizat doctorul Constantin Lipan, director executiv adjunct al DSVSA Neamț. În urma acestor controale, patru măcelării au primit avertisment contravențional, iar într-o piață agroalimentară s-a aplicat o amendă de 600 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Mariana Nicolau 9 ani

  Poate ar trebui sa stim si noi, consumatorii, care sunt acele macelarii.

 • capetata 9 ani

  o amenda mai buna decat sa nu mai calce nimeni pe la ei nu este

 • victor 9 ani

  si de la cate macelarii ati plecat cu plasa plina ?

  • poanta 9 ani

   de la toate in afara de cea a directorului. aia e in regula, ce naiba doar el si-a acordat autorizatia.

 • Noi, consumatorii 9 ani

  Bai Victor, vezi ca au ramas necomentate de tine meteo, horoscopul, stirile sportive…. si s-ar putea sa cobori in topul celor mai „tari comentatori” daca mai stai mult sa numeri plasele, macelariile……..ouale ?