Prima paginăSocial

Luni începe simularea probelor scrise ale bacalaureatului

Luni începe simularea probelor scrise ale bacalaureatului

Dimensiune text

 

 

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 – 21 martie, la nivel naţional, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă – în total, aproximativ 300.000 de elevi, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

Calendarul probelor are următoarea formulă de desfăşurare: 18 martie – Limba şi literatura română – proba E) a); 19 martie – Limba şi literatura maternă – proba E) b); 20 martie – Proba obligatorie a profilului – proba E) c); 21 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a; 29 martie – Comunicarea rezultatelor.

„Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli. Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora”, precizează reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0