Prima paginăRoman

Lumea bună se mută pe strada Ștefan cel Mare

Dimensiune text

În zona blocului Mivan Kier se vor amenaja spații pentru servicii, comerț și administrație publică. Patru case noi se construiesc sau se reamenajează deja pe strada Ștefan cel Mare.

 

 

Recent modernizată în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, strada Ștefan cel Mare a devenit atractivă pentru romașcanii care doresc să își construiască locuințe noi sau spații comerciale. În timp ce unele terenuri libere din centrul istoric al orașului sunt ocupate de fundațiile pe care se vor ridica, în curând, case noi, administrația locală pregătește ultimele detalii ale planului urbanistic zonal care va creiona aspectul general al acestei zone.

De anul viitor, în centrul istoric vor „crește” mai multe locuințe, dar și spații comerciale de alimentație publică sau spații destinate serviciilor. „Zona blocului Mivan Kier va fi destinată amenajării unor spații pentru servicii, comerț și alimentație publică, inclusiv patiserii, cofetării, cafenele și sedii de birouri. Planul urbanistic zonal este realizat în proporție de 85%, urmând să fie supus consultării publice în luna decembrie”, a specificat arhitectul șef al orașului, Ana Maria Alexe.

Unii dintre romașcanii cu simț antreprenorial au „pus ochii” pe câteva terenuri din centrul vechi al municipiului. Trei locuințe noi se află în diverse stadii de construcție. „Lângă fostul cinematograf «Vasile Alecsandri» se construiesc două case, lucrările fiind la stadiul de realizare a fundației celor două locuințe. Imobilul situat lângă «Casa Romașcană» este în curs de reabilitare și consolidare, urmând să aibă destinația de locuință. De asemenea, pe terenul de lângă Biserica Catolică, împrejmuit deja, se va construi o casă”, a mai precizat Ana Maria Alexe.

Cel mai probabil, anul 2013 va aduce centrului istoric al orașului noi locuitori. În plus, tot de anul viitor, strada Ștefan cel Mare, care a fost închisă timp de câțiva ani circulației, va deveni o zonă de atracție a municipiului. Investiția totală în modernizarea străzii Ștefan cel Mare s-a ridicat la aproximativ 2,5 milioane de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Aspaze 9 ani

  Mda, iar se fuge de adevar cand este vorba de politicianul Udrea si, se omite a se spune ca proiectul este realizat de primalul Leoreanu ajutat de ministrul de atunci- Udrea! Cat de tare doare acest adevar si de ce este asa de greu sa fii corect si sa ai curaj sa mentionezi si cine a muncit cu adevarat?!
  Eu vin cu o intrebare extrem de justificata: Elena Udrea a dat bani pentru Roman cat n-a avut primaria buget pe patru ani. Vreau sa stiu cati bani a dat USL pentru Roman ? Din cate stiu ZERO lei!! Atunci mai intreb: cu ce drept cer votul nostru si pe ce criterii?!

 • Geo 9 ani

  Proiect initiat de primar in colaborare cu Udrea. De ce nu sunteti corecti cu cei care au muncit pentru comunitate?? Nu zic acum ca ar fi trebuit sa fie ridicati in slavi, dar sa stim si noi cine isi da interesul pentru Roman si cine nu!!

 • mihai 9 ani

  Pun pariu ca este un proiect de-al Elenei, ca ea este singura care a finantat pana acum proiectele in orasul asta.Nu am vazut pe nimeni de la USL sa fie interesat de acest oras, nu mai zic de investitii.Insa nu inteleg un lucru….de ce nu este mentionata in articol?!?!