HomeCultural

Lucrările pictoriței Viorica Gușul, pe simezele Muzeului de Artă

Muzeul de Artă din Roman va găzdui miercuri, 28 martie, începînd cu orele 17.00, vernisajul expoziției de pictură a regretatei mînuitoare de penel Viorica Gușul (1950 – 2000).

 

 

Expoziția va cuprinde 143 de lucrări ale pictoriței Viorica Gușul. Tablourile sînt grupate în patru săli ale muzeului, corespunzător celor patru anotimpuri„, a declarat Mihaela Ciobanu, muzeograf la Muzeul de Artă din Roman.
Acuarelele artistei, născută în satul Averești, comuna Ion Creangă, abordează reprezentări de peisaje, flori  și portrete. Este o doua expoziție retrospectivă deschisă la Roman, după cea din 2006, care include ultimele lucrări ale pictoriței Viorica Gușul.
Artista a deschis la Roman cinci expoziții personale, dar lucrările ei au fost admirate pe toate continentele, în țări precum Franța, Germania, Japonia și Republica Moldova.

Expoziția de la Muzeul de Artă va fi vernisată de cunoscutul critic de artă ieșean, Valentin Ciucă. La manifestare sînt așteptați oameni de cultură, iubitori de artă romașcani.

Comentarii

WORDPRESS: 1