Prima paginăReligie

Lucrările de restaurare a bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cuci au fost finalizate

Lucrările de restaurare a bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cuci au fost finalizate

Dimensiune text

 

parohia cuciDuminică, 28 august, Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cuci, comuna Bozieni, a fost resfințită, în cadrul unei slujbe oficiate de ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți, la care au participat credincioși din toată comuna Bozieni. Slujba arhierească a constituit desăvârșirea lucrărilor de restaurare și înnoire a sfântului locaș realizate de preotul Constantin Carp, cu sprijinul enoriașilor, al Consiliului Local Bozieni și al fiilor satului.

”În ultima perioadă s-a realizat un sistem de încălzire pentru biserică și pentru așezământul social-filantropic, care funcționează pe lângă sfântul locaș, au fost decopertați și tencuiți din nou pereții bisericii, în interior catapeteasma a fost recondiționată, iar piciorul Sfintei Mese a fost rezidit, fiind montată o placă de marmură. De asemenea, sfântul altar a fost înnoit cu obiecte noi și odoare sfinte”, a declarat preotul paroh Constantin Carp.

La sfârșitul slujbei de sfințire, ÎPS Ioachim i-a felicitat pe cei care s-au implicat în lucrarea de înnoire a bisericii din Parohia Cuci, apreciind jertfa și osteneala acestora. ”Suntem temple ale Duhului Sfânt, constituite din cărămizi vii, conștiente, puse pe temelia Bisericii. Fie ca această biserică să fie înnoitoare pentru cei care vin să se închine cu evlavie, ziditoare pentru cei care caută să se mântuiască și vor să se zidească pe sine pentru a ajunge fii ai Împărăției lui Dumnezeu”, a spus ierarhul, în cuvântul său.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0