Prima paginăPolitica

Lucian Micu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar al Romanului

Lucian Micu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar al Romanului

Dimensiune text

 

Marți, 11 august, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în grădinile Centrului Eparhial Roman din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Lucian Micu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar al Romanului, susținut de alianța electorală „Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020”, formată din PSD, ALDE și PPU. Alături de Lucian Micu s-au aflat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, senatorul Dan Manoliu, deputații Viorel Stan și Alexandru Rotaru, candidații Alianței pentru Piatra Neamț, fostul ministru Răzvan Cuc, și pentru Tîrgu Neamț, Daniel Harpa, primari PSD din zona Romanului. Printre invitații la eveniment s-au regăsit și doi membri PNL, chiar consilieri locali liberali, probabil care și-au dorit să-și arate susținerea pentru fostul primar – George Bălan și Dragoș Moroșanu.

Lucian Micu a fost ales primar al municipiului Roman la alegerile locale parțiale din iunie 2017, fiind demis din funcție prin ordin al prefectului de Neamț, George Lazăr, săptămâna trecută, pe motiv de incompatibilitate – după ce raportul Agenției Naționale de Integritate prin care Lucian Micu a fost găsit incompatibil, pe vremea când a fost viceprimar, pentru că a ocupat simultan și funcția de membru în Consiliul de Administrație de la Spitalul Roman, a rămas definitiv, în urma unui proces la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De ce schimbarea taberei politice

Lucian Micu a motivat de ce a ales să renunțe la PNL, partid care nu l-a mai susținut pentru candidatura la un nou mandat, în favoarea Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020.

„O să explic acum pe scurt, dar foarte clar pentru cine vrea să citească, de ce vreau să candidez și de ce o voi face. În 2017, am candidat din partea PNL și am câștigat, cu ajutorul partidului evident, și cu propriul meu proiect, dus la capăt acum aproape în totalitate. Într-un mandat, al meu mai scurt, de doar trei ani, poți face lucruri multe cum am și făcut, dar nu poți transforma orașul pentru un viitor bun pe termen lung.

Până acum o săptămână, eu am tot susținut că voi candida pentru al doilea mandat și am tot fost susținut ca și candidat. Apoi, am fost dat ușor la o parte, dar am ales să merg cu partidul, chiar daca nu aș mai fi fost primar, având garanția că pot face ceva folositor. Nu s-a mai vrut nici așa, vorba aia – nici în car, nici în căruță, iar funcții pe la București nu vreau de dragul de a le trece în CV.

Toate acestea fiind deja public tranșate, am ales să candidez. Ca independent, nu e imposibil să ieși primar, dar cu două partide puternice și electoratul lor e dificil să ai acea majoritate care să te mulțumească. Apoi, ajungi primar și nu ai pe nimeni în Consiliul Local, unde supui la vot proiectele. În loc să te preocupi de treaba de primar, trebuie să te ocupi doar de politică. Și unii poate nu vor, alții vor – dar poate vor altele la schimb și e o joacă de-a câinele și pisica. Doi primari au trecut prin asta și știu ce vorbesc. Pe oameni nu-i interesează jocurile de culise, ei vor să vadă că faci ceva, nu că te lamentezi patru ani că nu te lasă alții.

Nu vreau să stric planurile nimănui, nu bat pe la ușile tuturor partidelor doar pentru că am cele mai multe șanse reale să câștig. Am fost invitat de PSD să candidez din partea formațiunii și am acceptat.

Au mai fost candidați care s-au perindat pe la mai multe partide și nu și-au turnat cenușă-n cap. Nu e niciun secret că eu am fost în PSD și apoi în PNL, mă întorc în PSD. Eu am adus bani pentru Roman și pe vremea PSD, și pe vremea PNL și am știut să atrag și fonduri europene. Să fie traseismul ultima problemă a Romanului. O Primărie este condusă de un om. Priceput. Cine își închipuie că ajunge primar și imediat face ceva, în Primărie sau în oraș, este naiv. Până te pui la punct cât de cât cu ce ai de făcut, până citești ceea ce semnezi – și ai sute de hârtii de semnat zilnic – durează și depinde de capacitatea fiecăruia cât poate acumula. Abia apoi poți să gândești proiecte reale pentru oraș.

Eu am parcurs toți acești pași, am dovedit ceea ce știu și ce pot. Și candidez. Să se facă voia Romanului!”, a transmis, pe pagina de socializare, înainte de eveniment, Lucian Micu.

„Cu președintele Ionel Arsene am avut o relație bună și constructivă pentru Roman”

În cadrul evenimentului care a avut loc în grădinile Arhiepiscopiei, Lucian Micu a mulțumit președintelui Ionel Arsene și Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020, „pentru că au fost singurii care au avut încredere în mine, în mine ca om și în faptul că ceea ce promit – fac și realizările mele de până acum o demonstrează”.

„Am părăsit PNL, de fapt mai întâi partidul m-a dus cu zăhărelul și apoi m-a părăsit de tot, dar de acum acest fapt este istorie și eu trăiesc în prezent și cu gândul spre proiecte de viitor. Nu e un secret că și când am fost în tabere politice adverse, eu cu președintele Ionel Arsene am avut o relație bună și constructivă pentru Roman. Și asta s-a văzut în realizări în reabilitarea străzii Mihai Viteazu sau a Casei Celibidache. Nu mai spun de sprijinul extraordinar acordat Spitalului, în achiziția unui aparat computer tomograf, în modernizări, cărora li se alătură proiectul echipei prin care, pe fonduri europene, deja am semnat contractul pentru realizarea unui centru imagistic modern. În plus, și eu din partea administrației locale, dar și CJ Neamț, ne-am implicat pentru modernizarea infrastructurii educaționale. Sunt proiecte mari pe care nimeni nu le poate contesta”, a afirmat Lucian Micu.

A contestat ordinul prefectului prin care a fost demis

„Munca mea de trei ani nu poate fi aruncată la coșul istoriei. Faptul că am fost demis fără măcar a fi atenționat și pe o speță pe care nu vreau să o mai comentez pentru că oamenii de bună credință și-au făcut deja propria opinie nu a fost nici elegant și nici principial. Am dreptul să contest această decizie și am făcut-o. Oricum o făceam, indiferent unde mă aflam la acest moment. Să lași proiecte în desfășurare pe mâna unor persoane nefamiliarizate cu ele este o imensă greșeală. În câteva zile poți strica munca realizată în ani. Am încredere că echipa mea din Primărie nu va permite așa ceva. Am exemple din întreaga țară cu primari care au trecut prin aceleași greutăți ca și mine – Sibiu, Reghin și Pitești – și care au fost repuși pe funcție, pentru că, până una alta, ei au fost aleși de către cetățeni pentru a le îndeplini dorințele”, a precizat Lucian Micu.

„Nu prezint azi, punctual, un program politic. De fapt, programul cu care vin în fața romașcanilor este unul administrativ, ca și până acum. Îmi doresc să închei cu succes proiectele deja începute și să le pun în practică pe cele discutate în ultimele luni în biroul din Primărie. Sunt proiecte care privesc viitorul Romanului, o strategie pusă la punct cu specialiști din toate domeniile, axată în principal pe o dezvoltare pe fonduri europene, pentru că este important ca un primar să aibă grijă și de confortul locuitorilor, și de sănătate, și de serviciile publice, și de educație, și să facă ce poate fi mai bine pentru ca toate să meargă cât mai bine”, a afirmat în final Lucian Micu.

„Vom face administrație eficientă și performanță la Roman”

„Așa cum știe toată lumea, relația dintre Ionel Arsene și Lucian Micu este una extrem de bună, o relație corectă, o relație în care amândoi am înțeles că, pentru a face administrație eficientă pentru comunitățile noastre, trebuie să lăsăm deoparte politica și să facem administrație – și asta am făcut aici la Roman împreună cu domnul primar Micu. Vreau să cred că atitudinea pe care amândoi am avut-o, de a lăsa politica deoparte și a face administrație, a fost una corectă pentru romașcani, și asta s-a concretizat în proiectele pe care le-am inițiat împreună și am convingerea că împreună vom putea implementa proiecte benefice pentru romașcani. Îi mulțumesc lui Lucian pentru alegerea făcută și vreau să îi asigur pe romașcani, că, împreună cu Lucian Micu, vom face administrație eficientă și performanță la Roman. Sunt un om care întotdeauna mă țin de cuvânt și promit astăzi, aici, că vom implementa foarte multe proiecte pentru romașcani și că vom la aduce la Roman finanțări și proiecte care vor îmbunătăți viața romașcanilor, vor moderniza infrastructura, asta vreau să fac cu domnul primar Micu, să modernizăm cetatea mușatină ”, a afirmat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 1 an

    Din partea PNL pt. functia de primar va candida Leoreanu, deci nu mai avea loc si Micu. Leoreanu va iesi primar si in iarna va candida si la alegerile parlamentare, asa cum a mai procedat. PNL va castiga si la consilieri, iar viceprimar va fi tot o persoana din anturajul lui Leoreanu. Leoreanu va pleca in parlament iar Romanul va fi condus de viceprimar (mostenitorul lui Leoreanu) pana se vor organiza noi alegeri.