Prima paginăPolitica

Lucia Varga: „PNL susţine şi încurajează candidatura femeilor în comunele Săvineşti, Pângăraţi, Trifeşti şi Boteşti”

Lucia Varga: „PNL susţine şi încurajează candidatura femeilor în comunele Săvineşti, Pângăraţi, Trifeşti şi Boteşti”

Dimensiune text

 

Copreşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL), Lucia Varga, şi Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, şi-au declarat sprijinul total faţă de candidaturile mai multor femei la primăriile din judeţul Neamţ şi, totodată, au anunţat o serie de proiecte care vor veni în sprijinul familiilor din România.

PNL

„Mă aflu în Neamţ pentru a sprijini şi a susţine candidatura colegelor liberale. Electoratul ne-a transmis câteva mesaje în ultima vreme, ne-a transmis că îşi doreşte o altfel de politică, una mai apropiată de cetăţeni, care să răspundă nevoilor pe care le are societatea, o politică a dialogului şi transparenţei. Organizaţiile de femei ale Partidului Naţional Liberal au demarat acest proces de dialog cu societatea civilă prin proiecte pe care le-au desfăşurat în ultimii patru ani. Mă refer aici la «PNL are grijă de sănătatea ta», proiect care s-a concretizat cu o iniţiativă legislativă depusă în Parlament de liberali, «Legea prevenţiei în sănătate». Un alt proiect vine în sprijinul familiilor din România. Mai mult decât atât, la sfârşitul lunii iunie vom lansa în dezbatere publică un pachet de legi pentru sprijinirea familiilor active din România pentru refacerea echilibrului demografic”, a declarat copreşedintele OFL, Lucia Varga.

Copreşedintele OFL a anunţat că liberalii pun accent pe prevenţia în sănătate, dar şi pe politici care să sprijine financiar familiile tinere.

„Partidul Naţional este interesat să vină cu un set de măsuri integrate pentru sprijinirea familiilor – şi mă refer aici la înfiinţarea de creşe, grădiniţe, şcoli -, pachet de legi pentru sprijinirea tinerilor pentru a avea acces la locuinţe, un set de măsuri care să vină în sprijinul sănătăţii familiei, politici care să sprijine din punct de vedere financiar familiile şi care să contribuie la crearea de locuri de muncă pentru tineri. Toate aceste politici au fost conturate ca propuneri ale femeilor cu care am stat de vorbă în România. Acum, în cadrul proiectului «Agenda femeii liberale», vom defini aceste politici, astfel încât în luna iunie să le lansăm în dezbatere publică şi să reprezinte oferta Partidului Naţional Liberal pentru a stopa declinul demografic din România, pentru că avem obligaţia să ne gândim la viitorul acestei naţiuni. Proiecte precum creşterea indemnizaţiei pentru mame sau a alocaţiei pentru copii, legea bonelor sunt doar câteva acte normative pe care colegele mele le-au iniţiat şi le-au susţinut. Acestea sunt preocupările Organizaţiei Femeilor Liberale la nivel naţional, dar şi local. La Neamţ avem o organizaţie puternică, o echipă de femei tinere, entuziaste şi sunt încrezătoare că femeile din Neamţ vor fi primele antrenate în reformarea Partidului Naţional Liberal. O altfel de politică în România, o politică mai aproape de cetăţean se poate face prin reformarea actualelor partide politice. Marea provocare este, acum, de a ne asigura că, la nivel local, aceste decizii de înnoire a Partidului Naţional Liberal sunt respectate. Aici, la Neamţ, eu am încrederea că listele pentru consilieri locali şi judeţeni vor arăta determinarea noastră de a moderniza partidul şi îi mulţumesc domnului preşedinte Mugur Cozmanciuc că a reuşit să strângă o echipă tânără, o echipă puternică, o echipă cu oameni entuziaşti şi care vor fi o ofertă extraordinar de bună pentru Partidul Naţional Liberal la nivelul judeţului Neamţ”, a declarat Lucia Varga, copreşedinte OFL.

Preşedintele OFL Neamţ, Gabriela Banu, a lansat campania „Egale, dar diferite”, o campanie care susţine implicarea activă a femeilor în politică şi administraţie.

„Am lansat campania «Egale, dar diferite» pentru că vrem să promovăm ideea egalităţii de gen, de aici şi nevoia de implicare activă în deciziile referitoare la viaţa cetăţenilor, indiferent de ce domeniu este pus în discuţie. Femeile au reuşit să acceadă chiar şi în aşa-numitele domenii în care activează cu preponderenţă bărbaţii. Vrem să îndepărtăm stereotipurile de gândire şi comunicare verbală care transmit ideea că accesul femeii în politică şi în alte domenii este limitată. Femeile liberale din Neamţ au partea de toată susţinerea necesară pentru a se implica în politică şi administraţia locală din partea organizaţiei PNL Neamţ şi a preşedintelui Mugur Cozmanciuc. Împreună formăm o echipă puternică, iar eforturile noastre sunt îndreptate pentru a veni cu soluţii concrete, pentru a le oferi cetăţenilor o viaţă mai bună şi prosperă”, a declarat Gabriela Banu, preşedinte OFL Neamţ.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a încurajat implicarea femeilor în viaţa politică şi a prezentat proiectele liberale de dezvoltare a judeţului Neamţ în context regional.

„Mă bucur să putem lansa astăzi candidaturile mai multor doamne pentru primăriile din judeţul Neamţ. Vreau să vă spun că am observat un lucru care m-a surprins plăcut. Fie că e vorba de doamna Chele de la Săvineşti, de doamna Nedelcu de la Pângăraţi, de doamna Isciuc de la Trifeşti sau de doamna Boroş de la Boteşti, toate au o calitate extrem de importantă: îşi iubesc localitatea foarte mult. Implicarea lor în bunul mers al comunităţii din care fac parte trebuie să fie un exemplu pentru noi toţi, fie politicieni sau simpli cetăţeni. Din nefericire, în Neamţ şi în Moldova sărăcia reprezintă o normalitate. Nu o spun doar eu, nu o spun doar statisticile, o spun oamenii cu care mă întâlnesc zi de zi. Din nefericire, fosta guvernare n-a ajutat deloc această regiune. Printr-un calcul cinic ce a vizat doar beneficiul politic, PSD a aplicat tot timpul în Neamţ şi în Moldova tactica cinică «ţine-i săraci şi dependenţi». De aceea, cred una din principalele necesităţi ale judeţului Neamţ, punct care va primordial în programul meu şi în programele candidaţilor PNL pentru primării, e acordarea unei atenţii speciale zonelor metropolitane. Avem doi primari PNL, domnii Chitic şi Leoreanu, la Piatra Neamţ şi respectiv Roman, care şi-au demonstrat capacitatea de a dezvolta municipiile pe care le administrează. Aprecierea de care au parte în aceste comunităţi ne face să credem că ambii vor fi primarii acestor municipii şi după 5 iunie. Ar fi de bun augur pentru comunităţile din jurul acestor două municipii să aibă o administraţie liberală după alegerile locale. Alegerea candidaţilor PNL în toate aceste comune va însemna o conlucrare bună cu primarul liberal al municipiului şi cu primarii celorlalte comune, va însemna proiecte comune de dezvoltare pentru zonele metropolitane”, a declarat Mugur Cozmanciuc, preşedinte PNL Neamţ

Biroul de presă al PNL Neamţ

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0