Prima paginăSport

LPS Roman s-a calificat la turneul final al Olimpiadei Școlare la fotbal feminin

Dimensiune text

Formaţia romaşcană este formată din nouă handbaliste şi o judoka.

Nu doar băieţii sunt buni la fotbal, la Liceul cu Program Sportiv Roman, ci şi fetele. S-a demonstrat asta şi cu prilejul etapei de zonă a Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, licee, Moldova, care a avut loc la Fălticeni, în ultimele două zile ale săptămânii trecute. Formaţia feminină de fotbal a LPS Roman, coordonată de profesorul Ionuţ Nacu, a câştigat turneul de la Fălticeni, înregistrând două victorii în meciurile din grupă şi una la scor mare în finala fazei de zonă, calificându-se, astfel, la turneul final al Olimpiadei Naţionale Sportive Școlare (ONSȘ).

Jucat-au nouă de la handbal şi cu judoka, zece

Talent, muncă, perseverenţă, plăcerea jocului, toate îmbinate cu rezultate bune la învăţătură, sunt doar câteva dintre ingredientele performanţei caracteristice echipei feminine de fotbal de la Liceul cu Program Sportiv Roman, calificată în premieră la un turneu final naţional al ONSȘ. Vorbim aici despre o echipă de valoare, pentru ale cărei componente fotbalul este sport auxiliar, dar la care fac faţă la fel de bine ca şi în cel în care s-au specializat.

Nouă dintre cele zece fete din echipa de fotbal practică handbalul de performanţă la LPS Roman, la grupele de junioare I şi II. La handbal, ele sunt calificate în faza finală a Olimpiadei Școlare şi, deocamdată, la turneul semifinal al campionatului naţional. Urmează şi calificarea la cel final. Este vorba despre: Bianca Patriche, Rebeca Roşca, Diana Amăriuţei, Alina Dumitru, Raluca Balint, Mădălina Liţă, Ana Maria Andone, Ramona Sandu şi Silvia Galavan, eleve ale profesorilor Ioan Holban şi Vasilica Lazăr. Cea de-a zecea jucătoare din lot este judoka Iuliana Neagu, de la grupa profesorilor Costel Ciobanu şi Cristi Budoşcă.

În faza de zonă a ONSȘ, licee, la fotbal, de la Fălticeni, au participat şase echipe, reprezentante ale judeţelor: Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Bacău. Echipa din Roman a câştigat cu 2-1 primul meci din grupă, cu reprezentanta Vasluiului, ambele goluri ale învingătoarei fiind marcate de Rebeca Roşca. În meciul secund din grupă, cu Bacăul, Romanul a învins cu 2-1, prin reuşitele jucătoarelor Diana Amăriuţei şi Mădălina Liţă. A urmat finala, cu formaţia din Iaşi. Romanul a învins cu 6-0. Liţă a înscris de patru ori, iar Amăriuţei de două ori.

La finalul concursului, Bianca Patriche a fost desemnată cel mai bun portar, în vreme ce titlul de cea mai talentată jucătoare i-a revenit Rebecăi Roşca.

Turneul final, la care vor participa cele opt echipe învingătoare în faza zonală, se va desfăşura în judeţul Timiş, în perioada 21 – 24 mai.

Ținta: locul I în ţară

„Este prima calificare a unei echipe de fotbal feminin din judeţul Neamţ la un turneu final de Olimpiadă Școlară. Anul trecut, am fost aproape de a realiza acelaşi lucru, însă am pierdut în finală la zonală. Acum, în ultimul meci, am învins o echipă a Iaşiului care are în componenţă patru jucătoare de fotbal care activează la formaţia Navobi, în Liga a doua a campionatului naţional. Ce ne dorim în continuare? Vrem titlul naţional. Pentru mine nu există locul al doilea”, a specificat Ionuţ Nacu, antrenor posesor al licenţei UEFA „A”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0