Prima paginăSport

Lotul HCM Roman

Dimensiune text

Antrenorii Corneliu Bădulescu, principal, Dan Moisii și Viorel Lazăr au la dispoziție la HCM Roman un lot format din 16 jucătoare la startul ediției 2012-2013 a Ligii Naționale feminine de handbal. Iată componența echipei romașcane. Înaintea numelor jucătoarelor au fost trecute numerele pe care acestea le vor avea pe tricouri.

 

1. Andreea Polocoșer – portar

Născută în 15.06.1991, Suceava. Necăsătorită

A început handbalul la 13 ani, la LPS Suceava, cu Ionel Țugurlan (primul antrenor). I-a mai avut antrenori pe Gheorghe Gheorghiu, Dorel Țugurlan și Ioan Belu. Cluburi la care a evoluat: LPS Suceava, Centrul Național Olimpic de Excelență (CNOE) Rîmnicu Vîlcea, Oțelul Galați, HCM Roman.

Palmares: componentă a lotului național de tineret participant la Campionatul European din Ungaria, locul al 7-lea cu CNOE Rm. Vîlcea la turneul Open din Suedia, fostă componentă a lotului național de junioare, participare în cupele europene cu Oțelul Galați.

 

12. Paula Vișan Teodorescu – portar

Nascută în 26.03.1984 la Focșani. Căsătorită.

A început handbalul la 15 ani, la CSM Focșani, cu antrenorul Radu Georgescu. A mai evoluat la Astral Poșta Cîlnău (Buzău), Oțelul Galați, Tomis Constanța, Universitatea Reșița.

Palmares: fostă componentă a lotului de tineret al României, locul al treilea la Campionatul Universitar din Italia, locul secund la CMU Brazilia.

 

4. Ana Maria Horobeț – extremă dreapta

Născută în 04.10.1985. Necăsătorită.

A început handbalul la 11 ani, la CSȘ Galați, cu antrenorul Maria Iancu. A mai evoluat la Oțelul Galați, Dunărea Brăila.

Palmares: vicecampioană națională la juniori III, componentă a lotului național de junioare II, clasare pe locuri de cupă europeană cu Dunărea Brăila și HCM Roman, participare în cupele europene cu Dunărea.

 

6, 18. Raluca Iuliana (Ivan) Agrigoroaiei – pivot

Născută în 19.07.1983 în Bacău. Căsătorită.

A început handbalul la CSȘ Bacău, la 14 ani, cu antrenorul Ion Arsene. A mai jucat la HC Zalău, Oltchim, Știința Bacău, HCM Buzău.

Palmares: dublă campioană națională cu Oltchim, dublă campioană națională cu HC Zalău, campioană națională de junioare cu HC Zalău, vicecampioană națională cu HC Zalău, vicecampioană mondială la senioare în 2005, la Sankt Petersburg.

 

7. Ana Maria Iuganu – extremă stînga, inter

Născută în 25.02.1990, la Roman. Necăsătorită.

A început handbalul la 13 ani, cu antrenoarea Eugenia Tăbuci, la LPS Roman. La încheierea junioratului s-a transferat la HCM Roman.

Palmares: participarea la Campionatul European de tineret din Ungaria, calificări la campionatele europene și mondiale.

 

8. Luciana Andreea Marin – centru, inter

Născută în 13.10.1988, la Slatina (Olt). Necăsătorită.

A început handbalul la 9 ani, cu profesorul Victor Dăbuleanu, la LPS Slatina. Componentă a Oltchim Rîmnicu Vîlcea, împrumutată la Știința Bacău, apoi la HCM Roman.

Palmares: campioană națională la junioare I, junioare II și junioare III, componentă a lotului național de tineret la Campionatele Europene din Turcia (2007), Macedonia (2008). Componentă actuală a lotului național de senioare. Cea mai mare realizare în plan profesional: medalie de bronz la CE Turcia.

 

13. Gulnara Garipova – inter dreapta

Născută în 07.03.1985, în localitatea Ufa (Rusia). Necăsătorită.

A început handbalul la 8 ani, cu antrenorul Leonid Ilin, la GK Alisa Ufa. A mai jucat la Cetate Devatrans și Universitatea Reșița.

Palmares: locul I cu GK Alisa, locul al 5-lea la Campionatul Mondial de handbal pe plajă cu naționala Rusiei.

 

15. Ana Marinela Gherman – inter, centru

Născută în 28.03.1985, la Luduș (Mureș). Căsătorită.

A început handbalul la Luduș la 11 ani, cu antrenorul Tănase Bologa. A mai evoluat la CSS Viitorul Cluj, Universitatea Ursus Cluj, Univ. Jolidon Cluj.

Cele mai mari rezultate din carieră: clasarea pe locul al treilea în Liga națională, finalistă în Challenge Cup cu U Jolidon, sfertfinalistă în Cupa Cupelor, medalie de bronz la Campionatul Mondial Universitar.

 

17. Carmen Dumitrița Stoleru – inter, centru, extremă

Născută la 11.10.1986 la Piatra Neamț. Necăsătorită.

A început handbalul la 12 ani, la LPS Piatra Neamț, cu profesorul Dan Valentin. A mai jucat la HCM Roman și HCF Piatra Neamț.

Palmares: medalii în campionatele naționale de juniori, selecționare în lotul național de junioare, participare cu HCM Roman în Challenge Cup – semifinalistă (cea mai mare realizare).

 

11. Ionela Victoria Goran – inter

Născută în 18.08.1977, la Buzău. Căsătorită, un copil.

A început handbalul și atletismul la LPS Buzău. În clasa a XI-a, a plecat la Oltchim Rîmnicu Vîlcea, după care a mai evoluat la U Cluj, Rulmentul Brașov, HCM Buzău, Rapid București, Dunărea Brăila. Are o medalie de aur în campionat, este cîștigătoare a Cupei și a evoluat în cupele europene. Este cea mai experimentată jucătoare din lotul HCM Roman.

 

18, 21. Radina Valerieva Krumova – inter

Născută în 21.03.1987, sportivă de naționalitate bulgară. A mai jucat la Lokomotiv Varna, HC Dramas, AC Patras, OFN Ionias, ultimele trei toate din Grecia, respectiv CSM 2010 Bacău, de unde a venit în această vară.

 

20. Ioana Matei – inter

Născută în 11.02.1989, în Bacău. A mai jucat la CSȘ Bacău, Știința Bacău și CSM 2010 Bacău. Transferată la Roman în vară.

 

5. Monica Elena Amoagdei – inter

Născută în 03.05.1989, în Bacău. A mai evoluat la CSȘ Bacău, Știința Bacău și CSM 2010 Bacău. Transferată la Roman în vară.

 

2, 10. Paula Elena Pavăl – centru, inter

Născută în 01.03.1984, la Piatra Neamț. A mai jucat la LPS Piatra Neamț, HCF Piatra Neamț, HCM Roman, Oțelul Galați. A evoluat în cupele europene cu ultimele două echipe menționate, a revenit la Roman în această vară.

 

9. Claudia Mihaela Din – pivot

Născută în 12.11.1985, la Rîmnicu Vîlcea. A mai jucat la Oltchim, HCM Roman, Vrnjacka Banja (Serbia), Corona 2010 Brașov și a revenit la Roman în această vară.

 

19, 20. Radostina Stefanova Genkova – extremă

Născută în 12.09.1984, sportivă de naționalitate bulgară. S-a transferat la Roman în vara lui 2012, de la echipa spaniolă Balonmano Murcia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0