HomeActualitateRoman

Locuri libere la „Casa Bunicilor”

Bătrânilor nu li se percepe nicio taxă pe timpul şederii în centru. 

Centrul Rezidenţial „Casa Bunicilor” din Roman, destinat persoanelor de vârsta a treiaa, situat pe strada Ogoarelor, are disponibile două locuri. „Centrul are două locuri neocupate. Şapte dosare se află în lucru. Urmează să verificăm dacă solicitanţii întrunesc condiţiile pentru a ocupa un loc în centru. Cei care vor să devină locatarii centrului trebuie să aibă vârsta de cel puţin 62 de ani – femeile şi 65 de ani – bărbaţii. Sunt primiţi în centru ambii soţi, chiar dacă numai unul dintre aceştia îndeplineşte condiţia de vârstă. Totodată, un criteriu foarte important pentru acceptarea pensionarilor în centru este legată de starea de sănătate. Solicitanţii nu trebuie să sufere de boli grave, adică să nu fie ţintuiţi în pat şi să nu aibă tulburări de comportament, adică boli psihice. Persoanele care vor dori să ocupe un loc în centru trebuie să ştie că nu vor plăti niciun fel de taxă pe timpul şederii lor”, a precizat Radu Vătavu, directorul Centrului Rezidenţial.

„Casa Bunicilor” a fost inaugurată la sfârşitul anului 2012 şi este coordonat de Asociaţia Roman 2000, cu finanţare majoritară de la Primăria Roman.

Pensionarii beneficiază de o clădire modernă, construită printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, destinată pentru 38 de persoane de vârsta a treia. Clădirea cuprinde 16 camere cu câte două paturi şi două camere cu câte trei paturi, toate cu baie privată, dispuse pe două nivele. Imobilul include cabinet medical, cabinet de consiliere, spaţii pentru relaxare şi de petrecere a timpului liber, sală de gimnastică, sală de mese, bucătărie, spălătorie, spaţii de depozitare şi o curte generoasă.

Comentarii

WORDPRESS: 0