LOCURI DE MUNCĂ PRIN OFERTE CU „CÂNTEC”

HomeActualitateRoman

LOCURI DE MUNCĂ PRIN OFERTE CU „CÂNTEC”

 

euro bani evantai 00„Doreşti să lucrezi în condiţii decente şi să ai un venit sigur? Angajăm muncitori pentru sezonul de primăvară, femei, bărbaţi şi familii la cules ardei. Contract de muncă legal, cu asigurare medicală inclusă. Se oferă cazarea şi salariu de 1.600 euro. Plecările sunt urgent pentru martie. Pentru detalii sunaţi de luni până vineri între orele 9-17”. Aşa sună sute de anunţuri de pe un site de profil în care se oferă locuri de muncă în străinătate, pentru care se promit salarii extrem de tentante, de la 1.400 euro – pentru meserii care nu necesită cunoştinţe de limbă sau calificări -, până la 2.200 euro pe lună, pentru specialiştii, cunoscători ai limbii germane, ca şoferii şi fierar betoniştii. Tentaţia unor astfel de salarii este extrem de mare şi sentimentul că nu trebuie să ratezi şansa unor astfel de venituri ne transformă, uneori, în victime sigure.

Centrală telefonică cu program redus

Locul de muncă apărut primul în lista căutărilor de azi aparţine unei firme neidentificate, care, în doar două săptămâni de la înfiinţare, a plasat pe respectivul site 100 de anunţuri cu diverse locuri de muncă plătite incredibil de bine. Doar că nu există decât numele „loc de muncă” şi un număr de centrală telefonică, cu program de apelare. Dimineaţă, cele zece apeluri ale noastre către numărul de telefon afişat, acelaşi în toate anunţurile, au sucombat din faşă. La mesajele scrise, pe site, un răspuns automat ne anunţa: „Bună ziua, vă mulţumim ca aţi vizualizat anunţul nostru, sunt operator call center Adriana, prin mesaj pe acest site de anunţuri vă pot ajuta cu informaţii pentru a vă oferi un loc de muncă la următorul număr de telefon activ zilnic între 9-17 de luni până vineri. Vă aşteptăm cu drag!”. Toate întrebările au primit acelaşi răspuns.

680 de lei transport şi 200 de euro comision

Într-un final, pe la trei jumate după-amiaza, numărul de telefon a prins viaţă. Ring, ring şi o voce suavă răspunde şi cere date concrete de identificare. Urmează o pauză, semn că şi-a notat şi a verificat veridicitatea datelor. Doar că a încurcat anunţurile. Cerusem informaţii despre locul de muncă din agricultură, la cules ardei, remunerat cu 1.600 de euro. Centralista, vorbind clar, repede, dar răspicat, a citit informaţiile de la un alt anunţ, tot de azi, pus la Bacău, cu angajarea de personal la ambalat şi etichetat legume şi fructe. „Salariul este de 1.300 de euro. Contractul este pe trei luni cu posibilitatea de prelungire. Cazarea este asigurată de către angajator. Programul este de nouă ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Se dă un avans de 50 de euro săptămânal pentru cumpărături. Comisionul nostru este de două sute de euro care se retrage din primul salariu, după care se revine la salariul normal. Noi organizăm transportul, dar el este plătit de fiecare persoană. Costă 680 de lei, preţ în care sunt incluse toate actele. Trebuie să veniţi cu o adeverinţă că sunteţi aptă de muncă, de la medicul de familie. Dacă vă ştiţi cu probleme, mai bine nu. La munca aceasta, la etichetat, se lucrează numai în picioare. Dacă sunteţi disponibilă şi vă hotărâţi să veniţi la sediul nostru, reveniţi cu un telefon şi întrebaţi de Alexandra”, astfel s-a încheiat discuţia cu refuzul categoric de a ni se furniza date concrete despre numele firmei, adresa sediului ei şi seriozitatea pe care o are.

Între timp, doar acest anunţ a adunat peste 1.600 de vizualizări, drept dovadă că sărăcia împinge din ce în ce mai mulţi oameni să caute o supravieţuire decentă pe meleaguri străine. Totuşi, fără o atentă analiză a seriozităţii acestor firme care apar, parcă peste noapte, ca mari intermediari de locuri de muncă în Germania şi Anglia, devenim din săraci în şi mai săraci. Drept dovadă, nu în urmă cu multă vreme, la Tămăşeni, oamenii povestesc cum au alungat din sat o femeie care venise „să-i mai păcălească o tură”. Le-a promis contracte de muncă pe bani mulţi, au plătit câte 500 de lei avans şi s-au ales cu banii daţi, că, pe urmă, nu le-a mai răspuns nimeni la telefon. Prea scârbiţi de situaţie şi fără certitudinea datelor reale, nu vor să reclame şi să-şi piardă timpul prin tribunale.

Cumva, ţeparii pe asta şi mizează.

 

locuri de munca 4

 

locuri de munca 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • La obiect,in germania fara sa stii limba germana nu iti ei macar 900-1000 de euro pe luna si cazarea trebuie platita din bani tai,ceea ce ajunge in jur de 300-500 de euro depinde de locatie si cum te intelegi cu patronul garsonieri(la pensiunie nu poti sa iti mai faci acte)asa ca daca ai salar de 15-18 mil vechi in romania stai acasa ca e mai bine..

  • corect Razvan!! mai bine stai acasa,iar daca nu faci nimic castigi si mai mult,basca mai vin si ajutoare sociale ca este alegeri fratele meu !!