Prima paginăSanatate

Locuințe noi și un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Roman, printr-un proiect european

Locuințe noi și un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Roman, printr-un proiect european

Dimensiune text

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț solicită Consiliului Local Roman să sprijine demersul acestei instituții pentru continuarea procesului de dezinstituționalizare pentru copii, prin închiderea Centrului de protecție a copilului cu dizabilități (serviciu rezidențial) din cadrul Complexului de Servicii „Romanița” din Roman și ofertarea unui alt gen de servicii sociale. În acest sens, DGASPC Neamț urmează să încheie un acord de parteneriat cu municipalitatea romașcană, acord ce va fi discutat de consilierii locali în ședința de îndată de marți, 12 decembrie.

În vederea atingerii acestui obiectiv, DGASPC Neamț va aplica pentru finanțarea activităților necesare, POR 2014-2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Obiectivul specific 8.3 – Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, apelul Grupul Vulnerabil: Copiii.

Proiectul ce se va depune la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est prevede construirea a trei case de tip familial în care vor fi transferați copiii rezidenți din serviciul existent, concomitent cu reabilitarea, modernizarea și dotarea unui spațiu necesar pentru înființarea de servicii de zi de recuperare destinate atât copiilor din casele de tip familial ce vor fi construite, cât și pentru copiii din comunitate.

„Solicitantul de finanțare pentru apelul din cadrul POR va fi un parteneriat constituit din DGASPC Neamț și UAT Roman, liderul de parteneriat va fi DGASPC Neamț. Municipiul Roman va pune la dispoziția proiectului trei parcele de câte 600,00 m.p. teren în str. Romaniței nr. 1, 3 și 5, pe care se vor construi cele trei case de tip familial în care vor fi transferați copiii rezidenți din serviciul rezidențial existent, construcții ce se vor realiza cu fondurile obținute de proiect; terenurile se vor folosi numai în scopul și pe durata proiectului. De asemenea, pentru înființarea unui Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, imobilul din bd. Roman Mușat nr. 78, se va pune la dispoziția proiectului, urmând ca toate lucrările de amenajare în acest sens să fie prevăzute ca atare în bugetul proiectului”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre ce va fi discutat de consilierii locali în ședința de marți.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0