Locuințe de tip familial și centre de recuperare pentru copiii cu dizabilități de la Complexul „Romanița”

HomeSocial

Locuințe de tip familial și centre de recuperare pentru copiii cu dizabilități de la Complexul „Romanița”

 

 

Consiliul Județean Neamț va construi, în Roman, patru case de tip familial și două centre de zi de recuperare, destinate copiilor cu dizabilități. Astfel, va fi desființat Centrul de protecție a copilului cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii „Romanița”, respectându-se legislația europeană referitoare la implementarea procesului de dezinstituționalizare, informează reprezentanții Consiliului Județean Neamț.

„Proiectul va fi implementat cu fonduri europene, de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. Cele șase parcele pe care se vor realiza construcțiile au suprafețe cuprinse între 1.200 și 1.600 metri pătrați fiecare și se învecinează cu străzile Crinilor,

Mierlei, Cireșilor, Meșteșugarilor și Vasile Morțun. Sper ca, prin acest proiect, celor 32 de copii care sunt cuprinși acum în Centrul de protecție a copilului cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Romanița să le fie mai bine și să beneficieze de servicii de calitate, care să îi apropie mai mult de starea de normalitate”, a precizat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0