HomeActualitateRoman

Lider de sindicat sancționat de ApaServ

lider13Compania judeţeană ApaServ a decis sancţionarea lui Ioan Munteanu, liderul sindicatului EPCAN Roman, cu reducerea salariului de bază cu 10%, pentru o perioadă de trei luni. Supărarea conducerii ApaServ vine de la intervenţia telefonică a lui Ioan Munteanu într-o emisiune a unui post regional de televiziune. Conform reprezentanţilor ApaServ, liderul de sindicat ar fi făcut „afirmaţii defăimătoare la adresa companiei în public, invocând calitatea de sa de lider de sindicat, pentru a da impresia că opinia este împărtăşită şi de membrii de sindicat”, iar această atitudine reprezintă „o circumstanţă agravantă”.

În raportul companiei sunt enumerate toate afirmaţiile lui Ioan Munteanu referitoare la ApaServ. Conform documentului, liderul de sindicat ar fi spus că în societate se petrec ilegalităţi, că managerul general Cătălin Dughir şi-ar fi angajat rudele în cadrul ApaServ şi că scumpirea apei se face discreţionar.

„Domnii directori vor să-mi închidă gura cu orice preţ. Nu mă deranjează că mi-au luat 10% din salariu, mă deranjează că sancţiunea este incorectă. O voi ataca la Tribunalul Neamţ, imediat ce avocatul meu se va întoarce din concediu. Nu am spus lucruri neadevărate”, a afirmat Ioan Munteanu.

Între liderul sindicatului EPCAN şi conducerea ApaServ sunt fricţiuni de mai mult timp, mai mulţi membri de sindicat ai EPCAN dând în judecată compania pentru că nu a fost respectat contractul colectiv la nivelul domeniului de activitate. Unii salariaţi au câştigat procesul împotriva companiei, iar acum primesc, eşalonat, sumele obţinute în instanţă, care sunt, pentru o singură persoană, de câteva mii de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 1