HomeSocialEducatie

Liceul cu Program Sportiv a început tăierile de norme

Conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ se va întâlni cu directorii care au probleme de normare în unităţile de învăţământ pe care le gestionează. Pentru a se încadra în bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anul 2015, din şcolile din judeţ trebuie să dispară 280 de norme, cele mai multe dintre acestea din rândul personalului didactic auxiliar şi al personalului nedidactic. „Directorii sunt ordonatori principali de credite şi angajatorii într-o unitate şcolară. Singura soluţie este să se încadreze în buget, pentru că, anul acesta, nu va mai exista nicio rectificare”, a precizat profesorul Viorel Stan, inspector şcolar general al ISJ Neamţ.

Scăderea numărului de norme dă mari bătăi de cap conducerii Liceului cu Program Sportiv din Roman, care a luat, spune inspectorul şcolar general, primele măsuri. „La Liceul cu Program Sportiv sunt 96 de norme nedidactice care trebuie să dispară. În perioada 1 – 6 februarie, au fost tăiate 30 de norme. O parte din personal a ieşit natural din sistem, prin pensionare. Se va mai renunţa la câteva norme în perioada următoare”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Directorul LPS Roman, profesor Petru Sandu, a refuzat să comenteze măsurile de reducere a normelor.

În situaţii similare se află şi Colegiul „Petru Poni” din Roman, Seminarul Teologic din Tîrgu Neamţ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • george 7 ani ago

  96 de norme trebuie sa dispara? Cat personal auxiliar au ei acum? Sunt mai multi decat elevii!

 • george 7 ani ago

  Din 280 de norme in plus la nivelul judetului 96 sunt la LPS? Bravo!

 • vasile 7 ani ago

  felicitari!

 • V.M 7 ani ago

  Pai, sunt cateva familii, sot si sotie care au facut „cariera” in LPS. Antrenorii si profesorii duc greul, restul sunt lipitori.

 • drak 7 ani ago

  la inspectori nu se umbla?

 • Sa mai plece odata acasa si acei inspectori care nu ne fac cinste cum ar fi cei care iau spaga pentru dosarele de gradatie, pentru incadrare, pentru rromi care stau si trag mata de coada.