Prima paginăSocialEducatie

Liceele cu mulţi picaţi la BAC devin centre de examen

Dimensiune text

BAC-ul de troamnă se va da în Roman la Colegiul Tehnic „Miron Costin” şi la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Liceele care au avut o rată scăzută a promovabilităţii în prima sesiune a examenului de bacalaureat au fost desemnate centre de examen pentru cea de-a doua sesiune de examen. În judeţ vor fi înfiinţate şase centre de examen pentru bacalaureatul de toamnă, trei la Piatra Neamţ, două la Roman şi unul la Tîrgu Neamţ. În Roman, candidaţii vor susţine examenul la Colegiul Tehnic „Miron Costin” şi Colegiul Tehnic „Danubiana”. Centrele de evaluare nu au fost, încă, desemnate.

„Pentru desemnarea centrelor de examen, unul dintre criterii a fost procentul de promovabilitate obţinut în prima sesiune. Pentru centrele de evaluare nu am luat o hotărâre finală, suntem în discuţii şi cu conducerile liceelor, pentru că traversăm o perioadă în care în şcoli se fac lucrări de reparaţii, de igienizare şi suntem influenţaţi şi de stadiul în care se află desfăşurarea acestor lucrărui”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu.

Înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat se vor încheia pe 9 august, aceasta fiind singura zi în care corigenţii de clasa a XII-a care şi-au încheiat situaţia şcolară se pot înscrie pentru examen. Aceştia vor da examenele de corigenţă pe 7 şi 8 august, iar dacă le promovează se pot înscrie şi la examenul de bacalaureat. Aproximativ 500 de elevi din ultimul an de liceu au fost declaraţi corigenţi la sfârşitul anului şcolar 2012 – 2013 şi nu au putut intra în bacalaureat.

Sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşoară după următorul calendar: 19 – 20 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 19 – 21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; 20 – 21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 22 – 23 august – evaluarea competenţelor digitale; 26 august – limba şi literatura română, probă scrisă; 28 august – proba obligatorie a profilului; 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afişa pe 2 septembrie şi în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 5 septembrie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0