Prima paginăPolitica

Liberalii și-au ales seniorii

Dimensiune text

(P)

 

Liberalii au organizat conferința de alegeri pentru Biroul Politic Local al organizației Partidului Național Liberal (PNL) Roman, la care au participat 120 de membri cu drept de vot, reprezentanți ai societății civile, ai sindicatelor și ai ONG-urilor.

 

Lucrările conferinței, care s-au desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute, au fost conduse de președintele Neculai Stan (foto), invitați fiind Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț, Andrei Ignat, președinte PNL Piatra Neamț,  precum și profesor doctor Liviu Brătescu, viceprepreședinte PNL Iași.

Președintele PNL Neamț, Dorinel Ursărescu, a subliniat importanța participării la referendumul din 29 iulie a unui număr cît mai mare de alegători și a criticat în termeni duri regimul Băsescu: „A fost un regim corupt, un regim ticăloșit, care nu a făcut altceva decît să umilească românii, să dezbine clasele socio-profesionale, să taie salariile și pensiile, să îndatoreze un popor întreg, să conducă prin ură și frică o țară întreagă și să calce în picioare sistemul democratic„.

Președintele PNL Roman, Neculai Stan, a apreciat: „Regimul Băsescu a obligat un popor întreg să facă sacrificii, să trăiască la limita subzistenței, în timp ce camarila băsesciană formată din Udrea, Anastase, Boc, Blejnar, Videanu, Pinalti și mulți alții, a strîns averi incomensurabile„.

Discursuri critice la adresa guvernării PDL au avut și consilierii locali și cei județeni ai PNL. „PNL își propune întărirea organizației prin atragerea de valori romașcane din mediul profesoral, din mediul de afaceri, din sistemul medical și din alte domenii de activitate. Îi apreciem și ne bucurăm să îi avem în mijlocul nostru și alături de noi pe vechii liberali, pe cei care au pus bazele organizației de la Roman și care, în decursul timpului, au ținut steagul liberalismului. PNL are ca principal obiectiv pregătirea și cîștigarea alegerilor parlamentare și pe cele locale de peste patru ani, pentru că Cetatea Romanului și locuitorii acesteia merită să fie tratați cu respect, să fie parte a deciziilor care se iau pentru ei și să trăiască într-un oraș modern de care să fie mîndri. Avem credința că, împreună cu dumneavoastră, cu romașcanii, aceste lucruri vor deveni realitate„, a declarat Neculai Stan.

În urma numărării voturilor valabil exprimate, în ordinea voturilor primite, Organizația Municipală a PNL Roman are următoarea componență: președinte – Neculai Stan , vicepreședinți – George Lazăr, Dumitru Acatrinei, Mihai Dănuț Lichiardopol, membri – Vasile Mocanu, Leonid Benone Damian, Ioan Cristian Vicol, Ana Maria Sandu, Ionuț Claudiu Neculai, Vlad Ciurea, Ștefan Nicolae, Ica Simion, Vieru Cristian, Albin Nemecec, Alexandru Sorin Grumezescu, iar supleanți – Marius Popescu, Claudiu Candrea, Mioara Stoia, Ionel Țubucanu, Mihai Stoica și Ioan Fușneică.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • alina horobet 9 ani

    cum naiba ca doar ticalosii de PDL isti au reusit sa dea o alta fata oreselor noastre?????? mie ,ca membru fondator al PNL mi ar fi rusine sa mai ies pe strada dupa ce intelegeri ati facut de a lungul vremii,iar alierea cu PSD care v a ciomagit liderii in 90 mi se pare ..rusinoasa..mincinoasa…perfida…etc..etc..

  • Platitor de taxe 9 ani

    La vremuri noi, tot noi. Mi se pare normal ca liderii vechi ai PNL sa fi fost rasplatiti pentru rezultatele obtinute pe plan local si judetean. Au reusit sa reduca numarul de consilieri locali din partea PNL, au reusit sa piarda alegerile in Neamt in contrar cu restul tarii. Mi se pare justificat sa ramana aceiasi oameni. Cred ca astia de la PDL jubileaza.