Home

„Legiunea” Roman, la Suceava

Echipa de handbal masculin, juniori III, a LPS Roman vrea să-şi păstreze statutul de lideră şi după turneul al treilea al campionatului naţional, cel care va avea loc la Suceava la sfârşitul acestei săptămâni.

Echipa băieţilor juniori III a LPS Roman a învins în patru dintre cele cinci meciuri pe care le-a disputat pe teren propriu în turneul al doilea al campionatului naţional, seria A, organizat la Sala Sporturilor din Roman, în perioada 15-17 noiembrie. Cu aceeaşi ocazie, datorită punctelor acumulate, LPS Roman, formaţie pregătită de profesorii antrenori Vasilica Hârţuliu şi Alina Andrei, şi-a consolidat statutul de lideră în grupa sa. Pe de altă parte, LPS Suceava, echipă care a fost depunctată după primul turneu şi care a câştigat pe teren toate meciurile, este considerată, de către tehnicienii într-ale handbalului, drept cea mai bună echipă din seria moldoveană. LPS Suceava este pe locul al treilea, unul care nu reflectă valoarea lotului, aşa cum recunosc şi antrenorii din Roman, fair-play.

În cel de al doilea turneu al campionatului naţional, LPS Roman a pierdut un singur meci, cu LPS Suceava, 17-23. A învins în primul meci al turneului, cu 24-19 (10-6), LPS Piatra Neamţ, contracandidată la calificarea în turneul semifinal. Portarul Alin Ciofu a fost numărul 1, pe tricou şi ca eficienţă. Impulsionaţi de evoluţia foarte bună a lui, colegii săi au jucat bine. Rezultatele turneului de la Roman: LPS Roman – LPS Piatra Neamţ 24-19, Viitorul Iaşi – LPS Iaşi 14-25, LPS Suceava – LPS Vaslui 31-10, Roman – Viitorul 35-23, LPS Iaşi – Suceava 12-38, Piatra Neamţ – Vaslui 33-16, Suceava – Roman 23-17, Viitorul – Piatra Neamţ 4-37 (!), Vaslui – LPS Iaşi 13-18, Viitorul – Suceava 14-28, Roman – Vaslui 18-17, Piatra Neamţ – LPS Iaşi 28-17, Vaslui – Viitorul 28-12, Suceava – Piatra Neamţ 29-25, Iaşi – Roman 15-26.

Printre altele, echipa din Suceava a învins la o diferenţă mai mică pe cea din Piatra Neamţ decât pe cea din Roman, gazdă a turneului secund.

Lotul LPS Roman (juniori III), locul I în seria A: Alin Ciofu, Andrei Grăjdeanu, Ionuţ Mihăeş, Silviu Popa, Robert Crâşmaru, Andrei Bostan, George Costea, George Moldovanu, Alexandru Ailincăi, Cosmin Archip, Răzvan Levârda, Ionuţ Vieru, Gabriel Hazi, Andrei Hăisan.

Alina Andrei (antrenor secund, LPS Roman), spunea după turneul de la Roman: „Puteam mai mult. Echipa din Suceava este mai bună. Vrem să ne menţinem pe aceeaşi poziţie în clasament şi după turneul de la Suceava, de luna viitoare. Va fi posibil să ne calificăm la turneul semifinal, dacă vom progresa. Fiecare antrenor are viziunea lui. Pe mine mă interesează să joace cât mai bine. Avem jucători de valoare şi voinici, şapte cu înălţime peste 1,78 metri. Turneul de la Roman a fost unul bun, din care este de învăţat. Ne vom antrena mai mult, pentru a emite pretenţii la calificare. Cred, în continuare, că putem învinge şi echipa din Suceava. Există posibilitatea de a ne califica, în faza următoare, de pe locul I. Rolul nostru este să vedem, tot timpul, unde este cel mai important de lucrat cu aceşti copii. Vrem să fim constanţi în rezultate bune şi în pregătire bună. Deocamdată, trei echipe se bat pentru calificare, pe cele două locuri”.

Turneul de la Suceava

Campionatul seriei A are completată o treime din program. La jumătate se va ajunge după ce se vor fi desfăşurat meciurile din turneul al treilea, unul care va avea loc la Suceava, în perioada 13-15 decembrie. Formaţia pregătită de Hârţuliu şi Andrei are următorul program: LPS Roman – LPS Piatra Neamţ -13 decembrie, ora 8.30; LPS Roman – Viitorul Iaşi -13 decembrie, 15.30; LPS Suceava – LPS Roman -14 decembrie, 8.30; LPS Roman – LPS Vaslui -14 decembrie, ora 17; LPS Iaşi – LPS Roman -15 decembrie, 11.30.

juniori 3„Să ne întoarcem sub scut!”

Profesorul Vasilica Hârţuliu a spus, în timpul antrenamentului efectuat miercuri după amiază: „Băieţii sunt optimişti”. Antrenorul secund Alina Andrei a continuat: „Romanul trebuie să-şi apere locul ocupat acum, să câştige toate meciurile, dacă se va putea. Va fi un turneu foarte greu. Suceava este favorită, Piatra Neamţ vine din urmă. Noi ne antrenăm să câştigăm. N-am ajuns, degeaba, acolo, pe locul I. Copiii sunt în formă şi dornici să învingă. Atuurile noastre? Apărarea, cu sportivi înalţi şi mai greu de învins prin aruncări de la distanţă. Avem şi o poartă foarte bună, Ciofu, în primul rând. Anticipează aruncările de pe semicercul mic şi parează. Ne trebuie constanţă. Vor fi şi alţi factori care să ne stea în cale: oboseala, reacţiile din public, un arbitraj mai slab. Trebuie ţinut cont că aceşti copii, mare parte dintre ei, sunt la primele lor turnee. Mai avem de muncit, dar vrem să ne întoarcem sub scut, victorioşi, nu pe scut. Suntem conştienţi că este unul dintre cele mai grele turnee. Este bine că nu avem jucători accidentaţi. Suceava şi Piatra Neamţ au echipe foarte puternice. Noi mergem să câştigăm. Să dea Dumnezeu să ne calificăm la turneul semifinal, chiar de pe locul cel mai bun. Echipa din Suceava are o viteză de circulaţie a mingii mai bună, plus doi jucători cu experienţă mare şi superioritate la mobilitate şi îndemânare. Unul dintre ei ne-a dat 12 goluri în turneul de la Iaşi. Vom schimba şi noi tactica. Să vedem ce rezultate va da. Cele mai importante meciuri le vom disputa dimineaţa, de la 8 şi jumătate. Băieţii au bioritmul bun”.

Clasament

1 LPS Roman 10 9 0 1 239-161 27
2 Piatra Neamţ 10 7 0 3 245-168 21
3 LPS Iaşi 10 5 0 5 186-202 15
4 LPS Suceava* 10 5 0 5 149-128 10
5 LPS Vaslui 10 2 0 8 160-203 6
6 CS Viitorul Iaşi** 10 2 0 8 139-256 -4

*LPS Suceava a fost penalizată cu 5 puncte şi considerată învinsă, 0-10, în toate cele cinci partide disputate şi câştigate, pe teren, în turneul I;

** Viitorul Iaşi a fost penalizată cu 5 puncte

Comentarii

WORDPRESS: 0