Prima paginăPolitica

Lege co-inițiată de senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Lege co-inițiată de senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Dimensiune text

 

Senatorul PNL Eugen Țapu

O lege co-inițiată de senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare urmează a fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, informează PNL Neamț.

„O importantă lege, la care am fost co-inițiator, urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis. Este vorba de o lege organică, care are ca obiect modificarea și completarea Legii 215/2001 a administrației publice locale precum și Legea 393/2004 privind statul aleșilor locali, în sensul prevederii exprese a dreptului consilierilor locali și județeni de a lua parte la votul consiliului local și consiliului județean prin care este ales sau schimbat, în sau din funcția de viceprimar, respectiv, președinte sau vicepreședinte al consiliului județean.

Deși, în practică, aleșii locali luau parte la vot, au existat cazuri în care proiectele de hotărâri au fost contestate, sub aspectul faptului că exista un interes material (patrimonial) al alesului local, atât pentru el cât și pentru afinii sau rudele până la gradul al patrulea inclusiv.

Această lege fixează foarte clar dreptul alesului local de a vota pentru alegerea viceprimarului, respectiv a președintelui sau vicepreședintelui de consiliu județean, interdicția candidaților în cauză de a participa la vot, fiind practic o limitare a drepturilor electorale”, a declarat senatorul PNL de Neamț Eugen Țapu-Nazare.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu are merite prea mari: altii au initiat-o si s-au mai „lipit” vreo doi, printre care si domnul inginer Tapu-Nazare, care n-a cam facut nimic concret in viata lui (pentru altii).