Layering-ul este din nou la modă!

HomeAdvertorial

Layering-ul este din nou la modă!

 

 

Layering-ul este o tendință în modă, cunoscută îndeosebi de femei, și care este prezentă în acest an și în moda ținutelor vestimentare bărbătești. Designerii oferă soluții uimitoare pentru bărbați, pentru a-și transforma aspectul versatil și pentru a demonstra că și ei pot purta cu eleganță acest stil și tendință în modă.

Layering-ul este un cuvânt care vine din limba engleză și înseamnă acțiunea de a stratifica, de a așeza în straturi, de a stivui. Într-un fel am putea spune că este un concept de styling, aceasta ar fi cea mai populară explicație pentru tehnica layering.

Alegerea cu bun gust a elementelor supradimensionale contează în layering

Toate elementele trebuie combinate cu stil, astfel încât rezultatul să fie o ținută chic, elegantă, casual. Bărbații care preferă ținutele casual pot opta pe elementele de acest fel, mai elegante și pe unele elemente sportive, pentru a face un amestec reușit de stiluri, permis în tehnica layering.

Pentru realizarea aspectul stratificat se recomandă articole de îmbrăcăminte subțiri suprapuse pentru a forma un ansamblu mai gros și mai călduros. Nu trebuie alese piese de îmbrăcăminte ton în ton. Mult mai bine este să se opteze pentru contrastele luminoase-întunecate, combinațiile de alb-negru, alb-bleumarin, sau altele de acest gen, care oferă eleganță ținutei. Se pot alege nuanțele de culori gri, maro, verde, albastru, etc.

 

În ceea ce privește accesoriile, acestea trebuie folosite, dar nu într-un mod exagerat. Desigur ne referim mai ales la mănuși, pălării, eșarfe, cravată, ceas, batistă, ochelari și altele. Fiecare accesoriu trebuie să completeze ținuta, aspectul de stratificare al hainelor trebuie să fie evidențiat în principal în layering.

Designerii recomandă alegerea unor piese de vară îndrăgite și purtarea lor și în sezonul rece, în combinație cu articole mai groase, realizând astfel un aspect stratificat de layering. Contează dimensiunea hainelor care sunt suprapuse. Cu siguranță dimensiunea lor trebuie să difere semnificativ în lungime. De exemplu dacă se poartă un pulover peste o cămașă, este important ca pe sub pulover să se vadă cămașa, de aceea aceasta trebuie să aibă lungimea mai mare și la reperele față, spate și la mâneci.

În acest an, tehnica layering este prezentă și în ceea ce privește costumele de ceremonie pentru bărbați. La aceste ținute de ocazie, layering-ul este subtil, bine gândit, creat prin cămașă, vestă, sacou, pantaloni și eventual un palton (în  sezonul rece). Toate acestea creează o ținută elegantă, un outfit reușit. Un detaliul frumos la ținută poate fi reprezentat de o batistă fixă, un trandafir sau un ac de cravată. În acest an se poartă cravatele din materiale cu imprimeuri florale, cu buline sau alte desene interesante.

 

Stăpânirea artei de stratificare îi ajută pe bărbați să combine articolele de îmbrăcăminte frumoase din dulapurile lor și astfel să facă față acestei tendințe în modă – numită layering. Vara, când vremea este deosebit de caldă în timpul zilei și răcoroasă seara, stratificarea poate fi destul de ușoară și avantajoasă. În plus, motivul pentru care se recomandă această tendință în această perioadă a anului este faptul că piesele se pot combina și desigur se poate renunța la unele dintre ele, în funcție de schimbările vremii. De exemplu ziua se poate purta cămașa și seara se adaugă vesta și sacoul când temperatura este mai rece.

În acest an sunt în tendințele modei combinațiile de materiale naturale. De exemplu se pot combina piesele vestimentare realizate din lână cu articole vestimentare din in, bumbac sau mătase. Combinațiile de țesături din bumbac și in sunt perfecte pentru orice persoană, ele sunt confortabile, lasă corpul să respire, au capacitatea de a regla temperatura corpului. În plus, nuanțele pastelate la astfel de produse sunt potrivite pentru lunile de vară, pentru că reflectă lumina soarelui și sunt răcoroase.

Și în ceea ce privește stilul formal, creat de costumele elegante, se poate opta pe țesături naturale în nuanțe deschise, dar și pe culori alternative, care sunt atât de apreciate – nuanțele frumoase de gri, albastru, verde și maro.