Sâmbătă a început prima reuniune din cadrul proiectului „O picătură de apă, o picătură de speranţă”.
La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc sâmbătă, 26 octombrie, lansarea proiectului „O picătură de apă, o picătură de speranţă”. La eveniment au fost prezente delegaţiile partenere din Grecia, Lituania, Italia şi Turcia, alături de echipa de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, coordonatoare de proiect. A participat de asemenea viceprimarul Lucian Micu, care a transmis oaspeţilor salutul administraţiei locale.
„Vă doresc să aveţi parte de o experienţă plăcută pe perioada şederii la noi. Proiectul dumneavoastră are un punct comun cu activitatea administraţiei locale. Suntem preocupaţi de găsirea unor soluţii alternative pentru economisirea resurselor naturale, una dintre acestea fiind microhidrocentrala de pe Moldova, pe care o veţi vizita pe timpul şederii voastre la Roman. Ne dorim ca generaţiile care vin din urmă să fie orientate spre astfel de colaborări pe plan european, pentru că numai aşa putem construi Europa unită pe care ne-o dorim cu toţii”, a spus viceprimarul Lucian Micu.
„Ne dorim ca proiectul lansat astăzi, aici, să fie contextul favorabil realizării unei serii lungi de schimburi între elevi şi profesori, să îmbine educaţia formală cu cea non formală şi cea informală într-o manieră eficientă. De asemenea, speranţa noastră este că această experienţă Comenius să reprezinte premisa unei colaborări viitoare şi, de ce nu, să consemneze un reper existențial pentru fiecare dintre noi”, a spus directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Nelia Lorica Havrici.
„Proiectul are ca scop dezvoltarea capacităţilor manageriale ale elevilor, atât în domeniul public, cât şi în cel privat. Proiectul porneşte de la o situaţie din viaţa de zi cu zi: nevoia de a conserva şi de a administra resursele de apă în contextul schimbărilor climaterice actuale. Intenţionăm să dezvoltăm reale abilităţi de gestionare a problemelor de mediu în rândul tinerilor, astfel încât ei să poată identifica probleme şi să găsească soluţii. Sub aspect informativ, elevii vor realiza resurse în format clasic şi modern accesibile tuturor cetăţenilor Europei: dicţionar multilingvistic, o enciclpedie virtuală, un ghid informativ on line privind problema gestiunii apei prin prisma dezvoltării durabile”, a spus profesoara Ana Maria Agape, coordonatoarea proiectului.
În cele trei zile cât va dura reuniunea de la Roman, vor avea loc întâlniri de lucru pe marginea temelor de proiect, dar şi vizite la câteva obiective din zonă, printre care microhidrocentrala aflată în construcţie pe Moldova şi barajul de la Bicaz, privit atât ca obiectiv turistic, dar şi pentru implicaţiile pe care le are asupra sistemului energetic şi implicaţiile asupra mediului pe care le-a presupus construirea sa.
Comentarii