La teatru – „Avarul”, „Eu te iubesc, eu te omor”

Teatrul George Bacovia din Bacăuîși așteaptă spectatorii duminică, 5 februarie, de la ora 18, la comedie. Se joacă „Avarul”, după Moliere, un spectacol în regia artistică a lui Dumitru Lazăr Fulga și scenografia Cristinei Ciobanu.

Din distribuție fac parte Ștefan Ionescu, Dumitru Rusu, Daniela Vrînceanu, Bogdan Matei, Alina Simionescu, Ștefan Alexiu, Firuța Apetrei, Simona Nica, Corina Goranda, Valentin Braniște și Roxana Mîrza.

Avarul, sau școala minciunilor, este o comedie satirică în cinci acte, al cărei subiect a fost inspirat de piesa „Ulcica”, a scriitorului antic Plaut.
Piesa dezvăluie moravurile și vicisitudinile unei familii burgheze din a doua jumătate a secolului al XVII-lea, în centrul căreia se situează Harpagon, personaj complex, stăpînit de o zgîrcenie nemaipomenită și de un egoism pe cît de odios, pe atît de ridicol.

 

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț prezintă sîmbătă, 4 februarie, și duminică, 5 februarie, de la ora 19, spectacolul cu piesa „Eu te iubesc, eu te omor”, de Sorin Oros, un spectacol de Tudor Tăbăcaru.

Din distribuție fac parte Corina Grigoraș, Victor Giurescu, Dragoș Ionescu, Cezar Antal, Daniel Beșleagă și Ștefan Zaharia.

O scriitoare interesată de mecanismul declanșator al crimei, un director de penitenciar nu tocmai conform normelor și trei pușcăriași care duc în spate trei povești de dragoste, toate finalizate cu cîte o crimă. Convingerea conform căreia dragostea îți dă drept de viață și de moarte asupra persoanei iubite. O tragi-comedie construită la limita dintre dragoste și nebunie, un spectacol în care, rîzînd, te trezești c-ai intrat, alături de personaje, într-o adevărată și cumplită dramă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!