Prima paginăActualitateNeamt

La mulți ani, Draga Olteanu Matei!

Dimensiune text

Artista a fost sărbătorită în avans de a împlini 80 de ani, de reprezentanții Consiliului Județean Neamț.

 

Reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț au sărbătorit-o, marți, pe Draga Olteanu Matei. Celebra actriță va împlini, joi, vârsta de 80 de ani, dar autoritățile nemțene i-au pregătit o surpriză cu câteva zile mai devreme, deoarece trupa de teatru coordonată de Draga Olteanu Matei va pleca în turneu. Momentul festiv pregătit într-una din sălile Consiliului Județean Neamț a fost o surpriză totală pentru Draga Olteanu Matei. Aceasta a fost întâmpinată cu flori, i s-a dedicat un cântec, a fost felicitată și aplaudată îndelung de cei prezenți, după care a primit un imens tort, transportat cu grijă de două persoane. ”Aniversarea dumneavoastră este o sărbătoare pentru întreaga comunitate artistică a României şi pentru noi toţi. Secretul unei cariere teatrale echilibrate, scria maestrul Beligan undeva, e şi acela de a nu cădea în cursa pe care ţi-o întinde nostalgia tinereţii şi de a încheia o alianţă cinstită cu anii. Acum, când aveţi în urmă atâţia ani de viaţă şi de teatru şi o lungă serie de succese, vreau să vă sărut mâna şi pentru că, refuzând să rămâneţi în timpul încremenit al succeselor de ieri, dumneavoastră sunteţi acum nu o autoritate decorativă,  ci o prezenţă necesară, expresivă şi întotdeauna seducătoare. Am să închei citând dintr-un recent interviu de-al dumeavoastră : «Să trăim într-o lume mai curată din toate punctele de vedere.» ”, a spus Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț.

Actrița a recunoscut că a avut emoții mari și a promis că data viitoare se va îmbrăca mai frumos. ”Eu am venit îmbrăcată sport, fiindcă eu știam că vin la treabă. Este o surpriză neasemuit de frumoasă și am avut emoții atât de mari încât am crezut că voi face infarct. Eu venisem să discut cu domnul președinte, să-i spun tot ce am pe suflet. Eu mai vorbesc cu Dumnezeu între patru ochi și chiar l-am întrebat dacă mă lasă până în ultima zi, să-mplinesc anii. Vă mulțumesc din toată inima pentru gestul acesta extraordinar de frumos”, a spus Draga Olteanu Matei, cu multă emoție în glas.

Trupa de actori amatori “Teatrul Vostru”, a Companiei de teatru “Draga Olteanu Matei”, desfășoară repetițiile într-o sală a Consiliului Județean, după ce, la finele anului 2011, contractul cu Casa de Cultură din Piatra-Neamț a expirat, iar reprezentanții instituției nu au dorit prelungirea acestuia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0