KULT Fest, un eveniment dedicat tinerilor pasionați de educație alternativă și cultură

HomeCultural

KULT Fest, un eveniment dedicat tinerilor pasionați de educație alternativă și cultură

 

În perioada 16-17 septembrie, KULT Fest revine, la Roman, cu cea de-a doua ediție. Festivalul care îmbină cultura într-un mod alternativ cu distracția este pregătit și de data aceasta cu noi provocări, ateliere de creație, sesiuni de educație non-formală, concerte, proiecții de film, expoziții și voie bună.

Evenimentul va avea loc în parcarea din Piața „Roman-Vodă” și scopul acestuia este de a atrage cât mai mulți tineri spre cultură cu o abordare pe gustul lor. Deschiderea oficială va fi sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11:00.

 

„În cadrul festivalului se va desfăşura şi concursul Short Movie Challenge, unde tinerii vor reda printr-un scurtmetraj viziunea lor despre cum ar trebui să arate Şcoala în secolul XXI. Cea mai bună creaţie va câştiga o cameră de filmat profesională. Startul pentru filmări este de pe 1 septembrie până pe 14 septembrie, urmând ca mai apoi să fie ales marele câştigător. Dacă tot vorbim de film, la KULT Fest va fi prezent unul dintre proiectele ample organizate sub umbrela celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania, și anume Caravana TIFF. Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai, așa că ai încă un motiv să fii prezent la festival. Proiectul Caravana TIFF a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor. Un obiectiv important pentru această ediție este acela ca festivalul să devină mult mai cunoscut la nivel regional, iar tinerii din Piatra Neamț, Iași, Bacău, Moinești și din orice regiune a țării sunt aşteptaţi cu drag la Roman”, anunță organizatorii, printr-un comunicat de presă.

În ediția aceasta vor fi promovate organizațiile non-guvernamentale, în cadrul cărora viitorii boboci, dar și „veteranii” de liceu au şansa să-şi cultive spiritul pro-activ civic. În urma prezentărilor și recrutărilor, doritorii vor putea pleca de la festival cu titlul de membru în ONG-ul favorit. Organizațiile care vor fi prezente sunt: KULT Hub, Asociația Mușatinii Roman, Asociația Cultural-Artistică GONG, Cercetașii României, Bao Roman, PTPI, UN Youth, Şcoala de Valori, American Council şi Anima Intelligentia.

Întreg programul poate fi văzut pe pagina de facebook KULT Fest în perioada următoare, împreună cu cele mai noi veşti şi surprize.

KULT Fest este organizat de KULT Hub, o organizație non-guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0