Prima paginăActualitate

Junalistul Flora Ordean, prădată în miez de noapte

Junalistul Flora Ordean, prădată în miez de noapte

Dimensiune text

 

În noaptea de marți spre miercuri, apartamentul jurnalistului Flora Ordean, situat în zona Marom, a fost prădat, susține aceasta, care a postat un mesaj pe pagina de socializare și a făcut apel la autorități să-i găsească pe vinovați. Conform Florei Ordean, hoțul sau hoții au escaladat terasa blocului, au urcat pe fereastra apartamentului, lăsată deschisă, și-au furat aproape tot, în special bani.

Flora Ordean povestește că nimeni din casă nu a auzit pătrunderea hoților. „Culmea culmilor, dar și marele meu noroc că eu dormeam și nu m-am trezit. Că altfel mă puteau nenoroci. Și culmea este că ceilalți ai casei nu s-au trezit pentru că în camera mea funcționa televizorul. Și mai e curios faptul că nici cățelușa care se afla în altă cameră nu a simțit nimic și nu a lătrat. Pierderea? În ziua respectivă făcusem un împrumut la CAR pentru rezolvarea unor probleme curente: telefon, întreținere, niște ore pentru Milena. N-am apucat decât să înapoiez un împrumut de 100 lei și să cheltui alți 50 lei. Restul banilor mi-au fost furați. Nu mi-au mai lăsat nici bani de pâine. Furtul s-a produs, bănuiesc, între ora 1,00 și până în ora 3 când m-am trezit și am descoperit camera răvășită în totalitate, totul întors pe dos în toate dulapurile și bineînțeles telefonul mobil sustras. Au luat geanta, s-au apropiat de fereastră unde era lumină de afară, pentru a cotrobăi în ea. Culmea e că nu mi-au furat portofelul cu totul, ci au sustras doar banii. Restul: carduri, cardul de sănătate, cartea de identitate au rămas în portofel, pe care l-au lăsat în geantă. Geanta au luat-o de pe scaun și au lăsat-o lângă fereastra pe care au intrat și au ieșit”, povestește jurnalistul romașcan.

Poliția a fost chemată la fața locului și a luat amprente pentru a-i identifica pe făptași. Din spusele victimei, hoții nu au furat chiar tot, au lăsat aparatura de înregistrare și aparatele foto și video. „Curios e faptul că nu au ieșit din camera mea pentru a pătrunde în restul apartamentului, de unde ar fi putut sustrage și alte lucruri. Au părăsit camera doar cu cele două «capturi»: banii de la CAR și telefonul și probabil un lănțișor de aur rupt. Au deschis toate gențile din dulapuri, în căutarea de bani sau bijuterii, au întors pe dos toate hainele. Polițiștii nu speră prea mult în cooperarea cu potențialii martori, din cauza faptului că fie că vecinii nu se amestecă, pentru ca la rândul lor să nu cadă victime răzbunării, fie că la ora respectivă chiar dormeau. S-au trezit câțiva, din blocul vecin, la vederea echipajului de polițiști veniți să cerceteze furtul. Sper în profesionalismul acestora și cred că-i vor prinde cât mai repede pe hoți, deși nu cred în recuperarea prejudiciului”, mai spus jurnalistul.

Este știut faptul că, în perioada vacanțelor, numărul spargerilor crește. Reprezentanții IPJ Neamț au confirmat faptul că în acest caz fac cercetări pentru prinderea făptașilor, dar, în același timp, spun că nu mai există cazuri similare, deși pe Facebook există foarte multe comentarii legate de fapte similare care s-ar fi petrecut în ultimele zile, fără a fi oferite detalii. Ba mai mult, unii spun că i-ar și cunoaște pe făptași și modul de operare. Până la urmă, Poliția va face lumină în acest caz.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 5
  • PWNTRU MAGARIILE SPUSE ROATA VIETII SE INTURNA… AVIZ LIMBRICILOR SUPUSI STAPANIRII

    • Domnule „anonim”, sunt de acord ca a spus magarii, dar nu cred o boaba din ce zice ca i s-a intamplat. Vrea sa se mai bage singura in seama, asta e parerea mea…

  • nui problema , faci un apel la psd si te rezolva cu siguranta , dar nici ciinele nu a auzit nimic, mi se pare cusuta cu ata alba , animalele cum sun cateii isi apara teritoriul.

  • Stirea de „senzatie” a ajuns si la Resita. Mai frati romascani ai mei, cum puteti da crezare spuselor unei femei batrane care nu-si controleaza vorbele si atitudinea nici in fata camerelor Tv? Un animal simte si cand va urma un cutremur, simte straini ori apropierea stapanului si la zeci de metri; si catelul doamnei nu a simtit cand strainii ravasesc o camera intreaga aflata in vecinatatea lui? Haida-de! Ma faceti sa-mi fie rusine ca sunt de-a voastra…Totusi, din respect pentru voi, nu dau frau liber indignarii de a gasi pe internet aceste stupiditati…

  • In „Duelul mintii” a lui Valentin Radulescu (cu probleme de perspicacitate, logica si inteligenta), e un caz similar cu al dnei „jurnaliste”; victima face declaratii cu mare lux de amanunte, iar detectivul spune „Dumneata esti autorul”, si asta pentru ca a dat un detaliu care nu avea cum sa existe. Cautati problema; este interesanta…