Prima paginăNeamt

Județul Neamț este condus de romașcani

Dimensiune text

Președintele CJ, prefectul și inspectorul general școlar sunt din Roman. Administrația județului are în conducere cei mai mulți romașcani, din ultimii 23 de ani. Problema comună a celor care locuiesc în Roman și muncesc în Piatra Neamț o reprezintă calitatea drumului. Nemulțumirea legată de DN15D a ajuns până la ministrul Dan Șova.

 

 

Pentru prima dată în 23 de ani, municipiul Roman are reprezentanți în toate instituțiile-cheie ale județului, în funcții de conducere. Președintele Consiliului Județean Neamț, prefectul județului și inspectorul școlar general sunt din Roman. De asemenea, purtătorii de cuvânt de la Prefectura Neamț și CJ Neamț sunt romașcani, așa cum sunt și comisarul șef al Comisariatului de Protecția Consumatorului Neamț, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț și cinci dintre consilierii județeni.

Culita Tarata 701Culiță Tărâță (foto dreapta), președintele CJ Neamț, spune că pentru el reprezintă un avantaj faptul că este din Roman. „Romanul a fost vitregit foarte mulți ani de investiții, eu sunt legat trup și suflet de oraș. Avem în derulare și în plan mai multe investiții, iar primarul Laurențiu Leoreanu este unul dintre cei mai importanți parteneri”, a afirmat Culiță Tărâță. Ca toți cei care fac naveta pe DN15D, Culiță Tărâță este nemulțumit de calitatea drumului ce face legătura între Roman și Piatra Neamț. „Merg zilnic pe acest drum și știu foarte bine care este starea lui. Am discutat cu domnul ministru Șova, de la Ministerul Marilor Proiecte și deja se lucrează la întocmirea documentației pentru modernizarea drumului, de la Vaslui și până la Borca. La porțiunea între Roman și Piatra Neamț sunt greșeli tehnologice, iar Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale ar putea plăti mulți bani dacă ar fi dată în judecată de șoferii ce au avut de suferit din cauza calității drumului. Nu concep ca această investiție să nu fie realizată”, a spus Culiță Tărâță.

 

investitura prefect Lazar 0Pentru prefectul George Lazăr (foto stânga), pasiunea de a conduce este mai presus de calitatea drumului.
„Nu iau în calcul să mă mut în Piatra Neamț, chiar dacă am dreptul la o locuință de serviciu. Într-o jumătate de oră ajung la serviciu, consider că este o navetă ușoară, dar sigur ar fi și mai ușoară în condiiile în care drumul ar fi mai bun. I-am rugat pe toți parlamentarii să facă lobby pentru DN15D”, a zis George Lazăr.

 

eduard corduneanu 0104Tot de calitatea drumului se plâng și ceilalți romașcani care fac naveta zilnic. „Spre deosebire de alte instituții, eu nu am autoturism de serviciu, nici șofer și nu mi se decontează combustibilul pe care îl folosesc. Este o navetă grea, mai ales că nu am alți colegi cu care să vin la Piatra Neamț, dar am noroc că lucrez cu un colectiv bine închegat, format din oameni profesioniști, cu care mă înțeleg foarte bine”, a explicat Edurard Corduneanu (foto dreapta), directorul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț.

 

viorel stan 2Viorel Stan (foto stânga), inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț s-a cam săturat de navetă, astfel că a depus la Primăria Piatra Neamț o solicitare pentru a i se repartiza o locuință de serviciu.
„Noi lucrăm șapte zile din șapte și acum fac naveta. Sunt foarte obosit, dar mă simt calificat și mulțumit că îmi fac treaba bine, astfel că nemulțumirile legate de navetă cântăresc mai puțin față de satisfacția profesională”, este de părere Viorel Stan.

 

Gelu MoldoveanuPrintre cei care fac naveta cel puțin de cinci ori pe săptămână se numără și Gelu Moldoveanu (foto dreapta), comisarul șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Neamț, Andreea Govna, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț, și, mai nou, Dan Ailincăi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Neamț. Plus zeci de romașcani care lucreză în instituții publice sau în cadrul unor firme private, dar și cinci consilieri județeni care ne reprezintă interesee.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • cristina 8 ani

    …”chiar nimeni nu isi da seama; de ce oare „judetul” Neamt este… condus de romascani?…. pot crede ca cineva este in spatele acestor numiri… „vrea cineva anume ca piatra neamt… sa fie capitala moldovei?”… opinia mea!

  • romascan 8 ani

    Pai sa ramana la catedra daca nu poate face naveta.

  • prof. Ioan Mirica 8 ani

    OSU DE PAPAT E LA KIATRA NU LA ROMAN CE E ASA GREU DE PRICEPUT???