HomeRoman

Judecătoria Roman are vicepreședinte

Funcțiile de președinte și de vicepreședinte al Judecătoriei Roman au fost scoase la concurs în luna aprilie. Doar postul de vicepreședinte a fost ocupat de Marcel Grigore Bărbieru (foto), judecător din Bacău.

 

În luna aprilie a acestui an, funcțiile de conducere ale Judecătoriei Roman au fost scoase la concurs. Cele două funcții de conducere, cea de președinte și de vicepreședinte, au fost „vînate” de doi judecători din Bacău. La acel moment, ca și acum, funcția de președinte era ocupată, prin delegare, de judecătorul Mirela Apetrei, iar funcția de vicepreședinte era vacantă. Pentru aceste două funcții, la concursurile care s-au desfășurat în luna iunie nu s-a înscris nici un judecător al Judecătoriei Roman. Cel care a dorit să devină președintele Judecătoriei Roman a fost judecătorul Vasile-Sorin Curpăn, judecător la Judecătoria Bacău. Acesta nu a reușit, însă, să promoveze proba de proiect, fiind notat cu 4,52. Ulterior, la proba scrisă a examenului, judecătorul Curpăn a absentat.

Pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Roman și-a depus dosarul Marcel Grigore Bărbieru, judecător în cadrul Tribunalului Bacău. Marcel Grigore Bărbieru și-a depus candidatura și pentru funcția de președinte al Tribunalului Bacău.

La examenul dat pentru a deveni președintele Tribunalului Bacău, judecătorul Bărbieru a obținut nota 6,67 la proba de proiect și nota 9,20 la proba scrisă, promovînd examenul cu media 7,93. Media s-a dovedit prea mică pentru funcția dorită la Bacău, întrucît alte două colege ale judecătorului Bărbieru au trecut examenul cu 8,99, respectiv cu 9,58. În schimb, Marcel Grigore Bărbieru a reușit să obțină funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Roman. Acesta a obținut nota 8,60 pentru proiectul prezentat și 9,20 la proba scrisă, promovînd examenul cu media 8,90.

Judecătorul Marcel Grigore Bărbieru este căsătorit, iar soția acestuia este notar în Bacău. Socrul vicepreședintelui Judecătoriei Roman este avocat la Slănic Moldova.

Comentarii

WORDPRESS: 0