Prima paginăActualitateRoman

Judecat pentru că vindea permise auto false

Dimensiune text

Un bărbat dintr-o comună limitrofă Romanului a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru fals în înscrisuri oficiale. Eduard Lucian C. este acuzat că făcea rost de permise auto britanice, pe care le vindea clienţilor din România care voiau să conducă fără a mai trece pe la şcoala de şoferi.

Faptele de care este acuzat bărbatul au avut loc în urmă cu patru-cinci ani. El primea diverse sume de bani pentru a aduce permise auto falsificate din Marea Britanie. Doritorii trebuiau să-i înmâneze, pe lângă sumele de bani, şi o copie după cartea de identitate şi poze tip buletin. După ce primea comanda, bărbatul pleca în Marea Britanie şi făcea rost de documentele false. Anchetatorii au reuşit să probeze două fapte de acest tip. De la unul dintre clienţi, bărbatul a cerut 300 de euro, iar de la celălalt, 2.600 de lei. El a onorat comenzile, dar permisele auto au fost verificate de autorităţi şi s-a constatat că acestea nu erau eliberate de statul britanic.

Suspectul trimis în judecată pentru fals în înscrisuri oficiale mai are un dosar penal înregistrat cu privire la acelaşi tip de faptă şi a fost condamnat, în trecut, pentru furt şi violare de domiciliu, dar a fost eliberat condiţionat în 2004.

COMENTARII

WORDPRESS: 0