Japonia, țara în care vânzările iPhone sunt în continuare la înălțime. Procent uriaș al Apple din cota de piață niponă

HomeAdvertorial

Japonia, țara în care vânzările iPhone sunt în continuare la înălțime. Procent uriaș al Apple din cota de piață niponă

 

 

În ultima vreme ne-am obișnuit să auzim vești proaste dinspre Apple cu privire la smartphone-urile iPhone. Adevărul este că telefoanele mobile ale companiei din Cupertino, mai cu seamă cele din 2018, nu generează vânzările așteptate de de compania americană. Dar acum, iată, potrivit Appleinsider, vin și câteva vești bune. Dacă în cea mai mare parte a lumii, iPhone este în cădere libere, atât ca popularitate, cât și ca vânzări, iar la nivel mondial Samsung este liderul absolut al pieței smartph10one-urilor, există totuși o țară – una importantă – unde iPhone este lider detașat. Este vorba de Japonia, unde telefoanele produse de Apple sunt la distanță uriașă de competitori.

iPhone 10 – oferte (LINK)

Dacă în China cazul iPhone este oarecum diferit, pentru că vânzările acestor telefoane sunt afectate din cauza diverselor măsuri politice și conflictelor de natură juridică cu Qualcomm, fără a ieși din Asia, găsim o țară în care iubirea de telefoanele iPhone este nealterată, ba mai vie decât oricând.

Conform datelor din ultimul trimestru din 2018, furnizate de Canalys, iPhone deține o cotă de piață de 56% în Japonia. Pe locurile următoare sunt, în ordine, Sharp, Sony, Samsung și Kyocera, niciunul cu mai mult de 10%, însă.

iPhone 10 – oferte (LINK)

E adevărat, însă, că Apple a avut o scădere cu 10,5% a vânzărilor în ultimul trimestru din 2018, dar, cu excepția Samsung, toți ceilalți producători din top 5 au suferit scăderi ale vânzărilor. Sud-coreenii, care aveau în Q4 din 2018 o cotă de piață de doar 6,8%, a avut o creștere de 10,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Pe o piață pe care chinezii de la Huawei și Xiaomi nu și-au făcut încă apariția în topuri, poate și din cauza rivalității bine știute dintre Japonia și China, Apple rămâne lider al vânzărilor, cu o cotă de piață uriașă, de peste jumătate din total: 56%. Un procent ieșit din comun, dacă-l comparăm cu oricare altă piață din lume. Diferența dintre liderul iPhone și următorul său competitor, Sharp, este abisală, aceștia din urmă având o cotă de piață de doar 9,8%.

Potrivit analizelor de specialitate, iPhone XR a fost regele ultimului trimestru din 2018 în Japonia, cu un procent de circa 40% din totalul iPhone-urilor vândute. La fiecare 5 iPhone-uri vândute în Țara Soarelui Răsare, două erau iPhone XR. Nu la fel de mult succes au iPhone XS și XS Max, care însumează, amândouă, doar 1,4 milioane de unități vândute. În schimb, niponii apreciază în continuare smartphone-urile iPhone 10, și ele foarte bine vândute în continuare.

iPhone 10 – oferte (LINK)

Poate ar trebui menționat și că printre motivele pentru care Apple nu a suferit foarte mult pe piața japoneză este că prețul mediu al telefoanelor iPhone în Japonia a scăzut la 744 de dolari, față de 794 de dolari cu un an în urmă. Printre telefoanele care au reușit să aducă o cotă importantă de piață companiei din Cupertino au mai fost iPhone 10 și iPhone 6S, acestea fiind incluse în campaniile de captare de clienți noi ale unor operatori locali de servicii de telefonie mobilă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0