Jandarmii nemțeni, în „misiune” la centrele de transfuzie sanguină

HomeSanatate

Jandarmii nemțeni, în „misiune” la centrele de transfuzie sanguină

În zilele de 15 și 16 martie, 25 de jandarmi nemțeni au participat la o nouă acțiune de donare de sânge, alăturându-se demersului inițiat de Jandarmeria Română la nivel național, , precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț. Încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii nemțeni s-au prezentat la Centrele de Transfuzii Sanguine din Piatra Neamț și Roman, așa cum au făcut-o în repetate rânduri, pentru a aduce o rază de speranță și încredere celor a căror viață depinde de o picătură de sânge.

Scopul acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze constant, deoarece sângele poate fi stocat pentru o perioadă de timp limitat. Cei aflați în imposibilitatea de a dona sânge pentru orice motiv pot contribui prin convingerea celor a căror stare de sănătate le permite să doneze sânge, asigurându-se astfel o aprovizionare sigură și permanentă cu sânge.

„La nivel local, dar și național, jandarmii sunt susținători ai campaniilor de donare de sânge, fiind deseori inițiatori și promovând donarea, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței sângelui în salvarea vieților omenești. Ne dorim ca exemplul colegilor noștri să fie urmat de cât mai mulți cetățeni, iar media zilnică a donatorilor de sânge să crească. Un gest atât de simplu care, pe lângă satisfacția de a ajuta, aduce o alinare celor care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0