Prima paginăSanatate

Jandarmii nemțeni au donat sânge, de Ziua mondială a donatorului de sânge

Jandarmii nemțeni au donat sânge, de Ziua mondială a donatorului de sânge

Dimensiune text

Luni, 14 iunie, jandarmii nemțeni au donat sânge cu prilejul Zilei mondiale a donatorului de sânge. Încă de la primele ore ale dimineții, 14 jandarmi nemțeni s-au prezentat la Centrele de Transfuzie Sanguină din Piatra Neamț și Roman pentru a dona sânge, scopul urmărit fiind și acela de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cetățenii să participe la astfel de activități, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

Jandarmii nemțeni fac acest lucru de două-trei ori pe an, venind astfel în sprijinul oamenilor a căror viață depinde de sânge și sunt susținători ai campaniilor de donare de sânge. Deseori, sunt chiar inițiatori și promovează activitatea de donare, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței sângelui în salvarea vieților omenești.

„«Fii și tu Erou! Cu o singură donare poți salva chiar trei vieți! Sângele donat de tine poate salva un copil, o mamă, un tată, un frate sau o soră sau chiar o persoană dragă ție! Nu uita, la un moment dat, chiar tu poți fi în situația de a avea nevoie de sânge!» este mesajul pe care îl transmitem cetățenilor sănătoși care nu au donat sânge niciodată. În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează Ziua mondială a donatorului de sânge, prilej de a semnala necesitatea donării de sânge, dar și pentru a acorda un omagiu donatorilor de sânge”, au transmis cu acest prilej reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0