Jandarmii împlinesc 162 de ani

Vineri, 30 martie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Neamţ a sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române, într-un cadru oficial, la sediul IJJ Neamţ. Jandarmeria Română a fost înfiinţată la data de 3 aprilie 1850.

 

 

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române vor continua luni, 2 aprilie, cînd, la sediul IJJ Neamţ, mai multe clase de elevi vor vizita unitatea, vor face cunoştinţă cu armamentul, cu tehnica de luptă, cu tehnica de intervenţie pentru misiunile de restabilire a ordinii publice, tehnica de intervenţie antitero şi mijloacele de comunicare, iar luptătorii

Detaşamentului de Jandarmi Mobil vor prezenta exerciţii demonstrative de autoapărare şi de imobilizare a persoanelor recalcitrante.

Jandarmeria este o instituţie de bază a statului, componentă principală a sistemului de siguranţă şi ordine internă, a celui de apărare.
Continuatoari ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii sărbătoresc la 3 aprilie momentul apariţiei instituţiei în cadrul societăţii româneşti. Jandarmeria îşi începe activitatea la nivelul judeţului Neamţ începînd cu anul 1893, fiind organizate, cu această ocazie, Compania de Jandarmi Neamţ, o secţie de jandarmi pe lîngă Subprefectura judeţului Neamţ şi cîte una în marea majoritate a comunelor rurale.

Putem aprecia că experienţa acumulată în urma îndeplinirii unor misiuni diverse în plan intern şi internaţional, parteneriatul cu societatea civilă, profesionalizarea structurilor mobile şi managementul modern proiectează Jandarmeria Română ca factor fundamental de stabilizare  a societăţii româneşti, prin îmbinarea armonioasa a elementelor de tradiţie cu cele moderne, permanent sub deviza «Lex et Ordo»„, a afirmat colonelul Sorin Gherman, inspectorul şef al IJJ Neamţ.

La acţiunea de vineri au participat, pe lîngă jandarmii din toate structurile teritoriale nemţene, subprefectul Vasile Șendrea, şeful pompierilor din judeţ şi inspectorul şef al poliţiştilor, veterani de război şi alţi şefi sau comandanţi ai instituţiilor colaboratoare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!