Jandarmii din Bacău fac Paștele în Neamț

În noaptea de Înviere, 30 de jandarmi de la Gruparea Mobilă din Bacău vor patrula în zonele turistice din Neamț.

 

 

Peste 90 de jandarmi vor acționa în perioada sărbătorilor pascale pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță în zona lăcașurilor de cult unde se vor desfășura manifestări religioase, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement și în zonele turistice ale județului Neamț. Dintre aceștia, aproximativ 30 de jandarmi sînt din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, care își vor desfășura activitatea în perioada menționată la mănăstirile din județ.

Premergător acestei perioade, au fost intensificate măsurile de ordine publică și se desfășură acțiuni în zonele și arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit alte fapte antisociale. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți în zonele unde se preconizează că vor fi mari aglomerări de persoane, la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă și în zonele cu potențial criminogen ridicat.

Pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță cetățenilor care vor participa la manifestările religioase, precum și pentru evitarea apariției unor situații conflictuale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, Jandarmeria recomandă participanților la evenimentele religioase să respecte indicațiile forțelor de ordine, să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale și, dacă au anumite probleme, să ceară sprijinul forțelor de ordine.

De asemenea, Jandarmeria recomandă cetățenilor ca, în cazul în care sînt martorii săvîrșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul patrulelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0